Mâncare de cartofi cu afumătură
Ingrediente:
1.
1/2 kg
cartofi medii
2.
1 morcov
3.
300 g
muşchi de vită afumat
4.
1 ceapă
5.
3 linguri
pastă de roşii sau bulio
6.
câteva
fire de mărar
7.
2-3 foi
de dafin
8.
ulei
9.
sare şi
piper negru măcinat
Preparare:
Se curăţă şi se spălă cu apă
rece toate legumele. Ceapa se tăie cât mai mărunt, morcovul rondele, iar
cartofii pe lungimea lor în 4. Se pune ceapa la călit şi apoi morcovul (nu mai
mult de 5 minute). Muşchiul de vită se tăie în bucăţi egale şi se pune la fiert
jumătate de oră, în oala sub presiune. După acest interval, transferăm toate
ingredientele într-o cratiţă. Se completează cu pastă de roşii şi foi de dafin.
Se bagă la cuptor fără capac şi se lasă până se formează sosul. Ultimul pas
constă în condimentare şi adăugare a mărarului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu