Blogul meu

Blogul meu

joi, 23 ianuarie 2014

Ciolan cu legume

Ciolan cu legume
Ingrediente
1.      1,5 kg ciolan de porc
2.      200 g bacon
3.      50 g unt
4.      50 ml ulei
5.      3 cepe
6.      2 ardei graşi
7.      câţiva căţei de usturoi
8.      cimbru uscat
9.      1 foaie dafin
10.  1 kg cartofi
11.  sare
Preparare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. 2. mai mult
62996 Specialitate cu şalău
1. Se pun feliile de şalău să fiarbă mai mult
Image: 06140, Credit line: profimedia.cz Compot asortat cu rom
1. Se spală fructele şi se lasă la scurs. mai mult
Dacă nu vrei să mănânci tradiţionalul ciolan cu fasole, mai ales că vine 1 Decembrie în curând, atunci poţi înlocui fasolea cu legume delicioase!
1. Ciolanul bine curaţat si, eventual, pârlit se pune la fiert în apa cu puţina sare într-o oală sub presiune. Se lasa o ora la fiert din momentul în care începe sa fluiere.
2. Între timp, se curaţa ceapa, ardeii si cartofii. Se pun toate la fiert în apa rece si se lasa 15 minute. Se scot cu o spumiera si se soteaza în unt împreuna cu baconul taiat cuburi foarte mici.
3. Ciolanul se asaza într-o tava si se da la cuptor si se stropeste cu un pic de ulei. Se lasa o ora.
4. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se pun si legumele sotate, se adauga foaia de dafin si usturoiul, se presara cu cimbru si se continua coacerea

Piure de cartofi

Piure de cartofi
Ingrediente
1.      4-5 cartofi galbeni 
2.      1 legatura ceapa verde 
3.      15o ml lapte 
4.      2 linguri unt 
5.      sare
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc  cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti.
Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se foloseste mixerul piureul devine cleios,nu mai are aceiasi consistenta.Separat intr-o craticioara se pune laptele la incalzit impreuna cu 1 lingura de unt, dar sa aveti grija sa nu fiarba,cand s-a topit tot untul se adauga mai intai partea alba de la ceapa,ea fiind putin mai tare are novoie da fie pusa prima pe foc.Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga si frunzele verzi ale cepei.Se mai tin pe foc 1 minut apoi se ia laptele de pe foc si se toarna peste cartofi.Se omogenizeaza bine,apoi se pot servi langa o friptura,snitel sau orice va place.