Blogul meu

Blogul meu

vineri, 21 februarie 2014

Tochitura cu mamaliguta


Tochitura cu mamaliguta
Ingrediente
1.      400 g ficat
2.      400g carne de porc
3.      un piept de pui
4.      3 carnaciori afumati
5.      2-3 cepe
6.      1 ardei gras
7.      cutie de rosii in bulion
8.      capatana de usturoi
9.      sare
10.  piper
11.  busuioc
12.  foi de dafin
Mod de preparare
Ficatul, carnea de porc si puiul le taiem cubulete, carnaciorii rondele. Ceapa si ardeiul gras le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Punem apoi carnea de porc si o lasam putin la rumenit. Urmeaza ficatul si la sfarsit puiul. adaugam pe parcurs cate putina apa calda ca sa se inabuseasca in voie. Carnaciorii ii prajim separat intr-un ceaun cu ulei incins, apoi ii scoatem si ii lasam la scurs. Adaugam rosii in bulion taiate cubulete si acoperim cu un capac, sa fiarba mocnit. Spre final punem carnaciorii, usturoiul pisat, condimentam si punem foile de dafin. Mai lasam cam 10 minute. Putem presara marar proaspat tocat si servim cu mamaliguta.

Chiftelute

Chiftelute
Ingrediente
1.      500 gr carne tocata de vita, 
2.      sare,
3.      piper,
4.      2 oua,
5.      4  felii de franzela ,
6.      1 legatura de patrunjel,
7.      1 ceapa , 
8.      pesmet ,
9.      ulei pentru prajit,
10.  1 lingurita de boia ardei dulce.
Mod de preparare
    Intr-un bol mai mare  punem carnea tocata, franzela inmuiata in apa rece si stoarsa,  ouale  , ceapa rasa si stoarsa, boia de ardei dulce, piper si sare dupa gust.
    Amestecam compozitia cu o lingura de lemn  pana obtinem o compozitie omogena.
    Pe o farfurie  punem pesmet iar  uleiul se pune la incins intr-o tigaie cu peretii inalti  .
    Cu o lingurita se ia compozitie , se da forma rotunda, apoi se tavalesc prin pesmet.
    Se pun  in ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti.
    Se scot intr-un bol  tapetat cu servet din hartie , pentru a se absorbi restul de grasime.
    Se pun pe platou si se decoreaza cu salata verde si rosii.
Se servesc ca aperitiv
Pofta Buna!