Blogul meu

Blogul meu

duminică, 20 iulie 2014

Dovlecei murati

Dovlecei murati
Ingrediente
1.      2 kg dovlecei (de dimensiuni mici)
2.      2 morcovi
3.      2 cepe
4.      4-5 catei de ustoroi
5.      200 g otet
6.      foi de dafin
7.      frunze de telina
8.      boabe de mustar
9.      boabe de piper
10.  sare grunjoasa
Mod de preparare
Spala dovleceii, taie-le capetele si infige-i din loc in loc cu o furculita, pe laterale.
Pregateste borcanele in care ii vei tine la murat si incepe sa ii introduci. Adauga, printre ei, felii de morcovi, ceapa taiata in sferturi, bucati de usturoi, boabe de piper si foi de dafin.
Deasupra dovleceilor se pune un pat de frunze de telina.
Pune la fiert 4 litri de apa si adauga tot atatea linguri de sare. Pune si otetul. Dupa ce amestecul a fiert, toarna-l peste dovlecei, pana se umple borcanul.
Asteapta ca borcanele sa se mai raceasca un pic si apoi inchide-le etans cu capace.

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor
Ingrediente pentru Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor
1.      Cartofi cu ardei la cuptor
2.      1 kg cartofi noi
3.      1 ardei gras rosu (sau kapia)
4.      1/4 legatura patrunjel
5.      1 ceapa medie
6.      2 catei de usturoi
7.      3 linguri ulei de masline
8.      150 ml supa de pui (sau apa)
9.      100 ml sos de rosii in stil grecesc
10.  sare, piper negru
Chiftele
1.      300 gr carne tocata de vita
2.      1/2 lingurita sare
3.      1/4 lingurita piper
4.      1/4 lingurita chili
5.      1/4 lingurita chimion (cumin)
6.      1 lingurita boia dulce
7.      1 lingurita oregano uscat
8.      1 lingurita menta uscata (sfaramata)
9.      2 linguri ulei
10.  1 ceapa medie (50 gr)
11.  1 felie paine alba (50 gr)
12.  lapte
13.  1 rosie
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor - Preparare
    Pentru chiftele se pune painea la inmuiat in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea (scoasa din lapte dar nu o scurgeti foarte tare). Se amesteca pana la omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca condimentarea e buna (mai ales la sare).
    Impartiti amestecul de carne in 4 bucati egale si dati-le forma aplatizata (ca la hamburgeri) pentru a se coace uniform. Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu cateva ore inainte.
    Curatati de coaja si taiati catofii noi rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul se taie felii.
    Amestecati toate cele de mai sus intr-un bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si sosul d rosii. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta incapatoare.
    Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca sa nu spele legumele de condimente.
    Dati tava la 200C pentru 20 minute.
    Asezati chiftelele deasupra si puneti cate o felie de rosie pe fiecare chiftea.
    Coaceti inca 20 minute.
    Serviti cald.