Spanac cu oua
ochiuri
Ingrediente:
1.
500 gr spanac
2.
100 gr
unt + 1 lingurita
3.
4 linguri
cu varf faina alba
4.
900 lapte
fierbinte
5.
2 catei
mari de usturoi
6.
sare
7.
piper
Preparare:
Se spala spanacul in mai
multe ape. se lasa sa se scurga apa din el.
Se pune spanacul la fiert in
apa clocotita, eu l-am pus in steamer ca sa nu i se piarda in apa vitaminele si
mineralele.
Cand se inmoaie, daca l-ati
fiert in apa, scurgeti-l bine apoi tocati-l cu cutitul pe un batator de lemn.
Apoi pregatim sosul bechamel
din unt, faina si lapte.
Se topeste untul pe foc mic
intr-o cratita
Se adauga faina si se
amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca
sa se prajeasca faina, amestecand incontinu.
Adaugam laptele (fierbinte),
putin cate putin in timp ce invartim cu telul repede in compozitie. Continuam
tot asa pana se termina laptele... condimentam cu sare si piper
Intr-o cratita incapatoare
topiti o nuca de unt si puneti usturoiul zdrobit,
caliti usturoiul cateva
secunde cat sa se elibereze uleiurile volatile, adaugati spanacul si amestecati
bine, apoi turnati sosul bechamel si amestecati din nou..dati in clocot
mancarea si opriti focul.
Se serveste cu oua ochiuri,
bacon sau carnati prajiti.
Pofta buna!
Pt reteta