Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 8 martie 2014

Spanac cu oua ochiuri

Spanac cu oua ochiuri
Ingrediente:
1.      500 gr spanac
2.      100 gr unt + 1 lingurita
3.      4 linguri cu varf faina alba
4.      900 lapte fierbinte
5.      2 catei mari de usturoi
6.      sare
7.      piper
Preparare:
Se spala spanacul in mai multe ape. se lasa sa se scurga apa din el.
Se pune spanacul la fiert in apa clocotita, eu l-am pus in steamer ca sa nu i se piarda in apa vitaminele si mineralele.
Cand se inmoaie, daca l-ati fiert in apa, scurgeti-l bine apoi tocati-l cu cutitul pe un batator de lemn.
Apoi pregatim sosul bechamel din unt, faina si lapte.
Se topeste untul pe foc mic intr-o cratita
Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, amestecand incontinu.
Adaugam laptele (fierbinte), putin cate putin in timp ce invartim cu telul repede in compozitie. Continuam tot asa pana se termina laptele... condimentam cu sare si piper
Intr-o cratita incapatoare topiti o nuca de unt si puneti usturoiul zdrobit,
caliti usturoiul cateva secunde cat sa se elibereze uleiurile volatile, adaugati spanacul si amestecati bine, apoi turnati sosul bechamel si amestecati din nou..dati in clocot mancarea si opriti focul.
Se serveste cu oua ochiuri, bacon sau carnati prajiti.
Pofta buna!
Pt reteta


Bors cu gaina

Bors cu gaina
Ingrediente
1.      1 gaina medie
2.      1 l apa
3.      1 l  bors
4.      1 mana de patrunjel
5.      1 legatura loboda
6.      1 varf de cutit de sare
7.      200 g fidea
Mod de preparare - Bors cu gaina
Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu apa rece.
Dupa ce a fiert, scoti gaina pe un platou si in zeama pui fideaua sa fiarba.
Pui verdeata si loboda, sarea si borsul si lasi sa dea un clocot.
Acest bors nu se drege.
Tai gaina in bucati si mananci carnea separat cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!