Ciuperci in sos
tomat, cu piure de cartofi
Ingrediente
1.
2 cepe
2.
1 ardei gras
3.
200 g kaizer
4.
1 catel de usturoi
5.
400 g ciuperci ( pot fi si din
conserva)
6.
3-4 rosii mari, bine coapte ( sau
400 ml. suc de rosii )
7.
sare
8.
patrunjel verde
9.
cartofi
10. ulei
Mod
de preparare
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3
linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete,
ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se
caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot
sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram
peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi.
Daca dorim sa
facem piure de post
Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel:
curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand
sunt fierti ii pasam adaugand putina
sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final
adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.