Blogul meu

Blogul meu

marți, 18 februarie 2014

Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi
Ingrediente
1.      2 cepe
2.      1 ardei gras
3.      200 g kaizer
4.      1 catel de usturoi
5.      400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
6.      3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
7.      sare
8.      patrunjel verde
9.      cartofi
10.  ulei
Mod de preparare
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi.
Daca dorim sa facem piure de post
Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

Piure de cartofi cu carnat

Piure de cartofi cu carnat
Ingrediente
1.      1 kg cartofi
2.      100-150 g unt
3.      lapte
4.      sare
Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Se scurg si se piseaza. Se adauga untul,lapte si se amesteca pana obtineti consistenta dorita. Se mai adauga sare daca este necesar .
Se serveste langa carnat prajit sau pe gratar...sau langa orice fel de carne.