Blogul meu

Blogul meu

vineri, 13 iunie 2014

Compot de cirese

Compot de cirese
    Ingrediente
1.      1 kg cirese,
2.      1 pahar apa sau vin rosu,
3.      150 gr zahar,
4.      1 plic zahar vanilat,
5.      1 praf de sare
    Mod de preparare
    Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.
    Metoda de preparare a compotului de cirese la baie de aburi:
    Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins. Borcane de 800ml.
    Fructe de care doriti si in orice cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.
    Deci fructele se spala foarte bine, la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia, adaugati zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.
    Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.
    Lasati borcanele cu compotul de cirese sa se raceasca complet in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.

Compot de visine

Compot de visine
Ingrediente
1.      2 kg visine
2.      25 linguri cu zahar
3.      apa
Mod de preparare
Procedam ca si la compotul de cirese.
Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar visinele sunt foarte acre anul asta... Umplem borcanele cu apa ,le punem capacele si le scuturam usor pentru a se topi putin zaharul.
Le bagam apoi la cuptor pentru 40 minute, cu tava de la aragaz dedesubt ,umpluta cu apa. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.