Blogul meu

Blogul meu

joi, 27 martie 2014

Salata calda de porumb

Salata calda de porumb
Ingrediente
1.      2 conserve porumb boabe
2.      50 g unt
3.      50 -60 ml apa
4.      50 g parmezan
5.      50 g sunca de pui/ sunca de Praga/prosciutto cotto
6.      iarba ciorii
7.      sare
Mod de preparare
    Scurgem porumbul, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga.
    Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam porumbul scurs si sunca de pui taiata in cubulete.
Preparare salata calda de porumb SunFood
    Amestecam bine si le sotam cca 1-2 minute, la foc mediu. Adaugam apa calduta si lasam porumbul pe foc mic spre mediu pentru cca 10 minute sau pana cand bobitele se inmoaie putin (nu trebuie sa fie foarte moi, ci usor crocante). Daca mai este nevoie, mai adaugam cateva linguri de apa calda.
    Cand boabele de porumb capata o consistenta al dente (bobul usor crocant) si lichidul este complet evaporat, adaugam parmezanul ras, putina sare si cca 1 lingurita de iarba ciorii tocata marunt.
Salata de porumb Sunfood preparare
    Servim salata de porumb imediat. Pofta buna!

Cartofi copti cu usturoi

Cartofi copti cu usturoi
Ingrediente:
1.      cartofi
2.      usturoi
3.      ulei de masline
4.      unt
5.      parmezan
6.      sare, piper dupa gust
Am spalat cartofii foarte foarte bine, pentru ca i-am folosit cu tot cu coaja. Cel mai bine e sa fie cartofii noi, dar cum suntem in plina iarna...  I-am crestat in felii  foarte subtiri. Ca si cum i-as fi taiat felii, dar nu pana la capat. Intre felii, am introdus usturoi, taiat si el la randul lui, rondele subtiri. Am presarat, sare si piper proaspat macinat.  Am  stropit cu ulei de masline.
Bine ar fi fost daca as fi avut si putin rozmarin, dar asta e! I-am pus intr-o tava pe hartie de copt  (se poate folosi si folie de aluminiu) si -am dat la cuptor la foc mic, unde am uitat de ei vre-o ora.  Trebuie sa ii incercati cu o scobitoare sau cu furculita. Timpul de coacere depinde foarte mult de soiul cartofilor. Daca scobitoarea trece usor prin ei, inseamna ca sunt gata.
I-am scos din cuptor si i-am servit cu unt si parmezan ras deasupra.
Pofta buna!