Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 20 noiembrie 2013

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci
Ingrediente
1.      1 kg ciuperci
2.      2 cepe
3.      1 pahar suc rosii
4.      1 legatura patrunjel
5.      2 linguri faina
6.      sare, piper, boia
Mod de preparare
Se curata ciupercile, se opresc doar palariile,se calesc in ulei ,apoi se scot si se lasa deoparte. Se pot folosi si piciorusele, dar sunt mai atoase si eu prefer sa le folosesc la altceva.
Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri ulei, pana devine sticloasa.
Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul si se completeaza cu o cana de apa. Se lasa sa fiarba.
Adaugam apoi ciupercile si lasam sa mai dea in cateva clocote.
Se face un rantas din faina si apa rece si il punem peste sos,  amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dam intr-un clocot apoi oprim focul si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste calda cu mamaliguta.



Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste
Ingrediente
1.      1 kg spinari pui
2.      2 cepe
3.      2 morcovi1 pastarnac
4.      1 patrunjel
5.      2 oua
6.      1 pahar gris
7.      1 leg leustean
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert pana face spuma, se aduna spuma si se adauga radacinoasele si ceapa curatate si taiate bucati.Se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand sunt fierte se scot ceapa,pastarnacul telina si patrunjelul,se lasa in oala doar carnea si morcovul .
Se fac galustele:Se bat spuma albusurile.
Se adauga grisul si dupa ce se lasa sa se umfle putin se pun si galbenusurile si se amesteca.Trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase,daca sunt prea subtiri se sfarama la fiert,daca sunt prea groase raman crude la mijloc.
Se iau cu lingurita gramajoare de compozitie si se pun in oala in momentul cand aceasta clocoteste.Se mai lasa sa fiarba 1-2 clocote pana sunt fierte galustele apoi se stinge focul si se adauga leusteanul