Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 9 octombrie 2013

Supa cu galuste


Supa cu galuste
Ø  Pentru supa avem nevoie de:
Ø  500 gr carne de pui (pulpe, piept, aripi)
Ø  1 ceapa ,2 morcovi ,1 telina ,1 pastarnac ,1 lingura vegeta

Ø  Pentru galuste ne trebuie:
Ø  2 oua ,1 lingura ulei ,6 linguri griș ,sare

Ø  Carnea se pune la fiert cu sare. Prima apa se arunca, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu legumele taiate mari, si vegeta. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 1 ora.
Ø  Dupa ce carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta.
Ø  Intre timp se prepara galustele astfel: ouale se bat cu sare, uleiul si grisul. Se amesteca toate foarte bine. Se pun in supa cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa rece.
Ø  Dupa ce le-am pus pe toate punem capacul la oala. Dupa 5 minute punem un paharel de apa rece peste galuste si punem capacul la loc.
Ø  Dupa ce au fiert punem in supa morcovii, adauga verdeata si gata supa. Cine vrea poate sa lase si carnea in supa. Cu restul legumelor putem face o supa crema de legume cu ajutorul blenderului.


Pilaf de orez cu tocană


Pilaf de orez cu tocană
Ingrediente:
1.     100 gr orez
2.     400-500 ml de apa
3.     1 ceapa
4.     2 linguri de ulei
5.     ½ de borcan de tocana legue,de 300/4oog.
6.     Mod de preparare:
7.     Intr-o cratita se pune uleiu, se adauga ceapa tocata marunt. Se amesteca usor, apoi adaugam orezul. Se mai lasa cateva minute apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic.
8.     Timpul de fierbere este in jur de 15-20 min. In acest timp se mai amesteca, astfel incat sa nu se prinda de vas. Apoi adaugam tocana de legume.
9.     Cand este gata, se adauga sare, piper dupa gust.
10.    Se serveste alaturi de friptura si salata. Friptura de pui,porc,sunca presata,carnaciori,