Supa cu galuste
Ø Pentru supa avem nevoie de:
Ø 500 gr carne de pui (pulpe,
piept, aripi)
Ø 1 ceapa ,2 morcovi ,1 telina ,1 pastarnac ,1 lingura vegeta
Ø Pentru galuste ne trebuie:
Ø 2 oua
,1 lingura ulei ,6 linguri
griș ,sare
Ø Carnea se pune la fiert cu sare. Prima apa se
arunca, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu legumele taiate mari, si
vegeta. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 1 ora.
Ø Dupa ce carnea si legumele au fiert, se scot cu o
paleta.
Ø Intre timp se prepara galustele astfel: ouale se bat
cu sare, uleiul si grisul. Se amesteca toate foarte bine. Se pun in supa cu
ajutorul unei linguri trecuta prin apa rece.
Ø Dupa ce le-am pus pe toate punem capacul la oala.
Dupa 5 minute punem un paharel de apa rece peste galuste si punem capacul la
loc.
Ø Dupa ce au fiert punem in supa morcovii, adauga
verdeata si gata supa. Cine vrea poate sa lase si carnea in supa. Cu restul
legumelor putem face o supa crema de legume cu ajutorul blenderului.