Blogul meu

Blogul meu

marți, 3 decembrie 2013

GARNITURA DE OREZ CU LEGUME

GARNITURA DE OREZ CU LEGUME
Ingrediente
1.      150 gr orez
2.      3 linguri de ulei
3.      2 fire de ceapa verde
4.      un morcov
5.      1/2 ardei rosu
6.      50 gr boabe de porumb dulce
7.      50 gr mazare boabe din conserva
8.      1/2 lingurita Knorr
9.      sare
Mod de preparare
Ø  Orezul spalat se pune intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa verde taiata inele si ardeiul taiat cubulete; se lasa putin sa se rumeneasca si legumele sa-si dezvolte aromele; se stinge cu o cana cu apa, se adauga morcovii taiati rondele, sare si Knorr, boabele de porumb si de mazare si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana scade tot lichidul si orezul se inmoaie, ramanand intreg.
Ø  Pentru servire la masa, am uns un bol de dimensiuni reduse cu ulei, l-am umplut cu orez, presandu-l bine si apoi am rasturnat pe o farfurie. Aceasta garnitura se preteaza foarte de bine la fripturile de pui.

Inele de ceapa

Inele de ceapa
Ingrediente
1.      2 cepe mari
2.      75 g faina
3.      2 linguri amidon
4.      1/2 lingurita praf de copt
5.      1/2 lingurita zahar
6.      120 ml lapte
7.      1 ou
8.      ulei pentru prajit
9.      sare
10.  piper
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele solide intr-un castronel, cele lichide la fel, apoi se amesteca intre ele. Se obtine o pasta ca o ciulama. Ceapa se taie rondele si se tine la frigider cam 1 ora, inainte sa ne apucam sa preparam compozitia prin care dam rondelele de ceapa. Se incinge uleiul si se dau rondelele de ceapa prin compozitie, apoi se prajesc in uleiul incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul. Sunt atat de bune incat nu poti sa crezi ca este ceapa. Super bune!!!