GARNITURA DE OREZ
CU LEGUME
Ingrediente
1.
150 gr
orez
2.
3 linguri
de ulei
3.
2 fire de
ceapa verde
4.
un morcov
5.
1/2 ardei
rosu
6.
50 gr
boabe de porumb dulce
7.
50 gr
mazare boabe din conserva
8.
1/2
lingurita Knorr
9.
sare
Mod de preparare
Ø Orezul spalat se pune intr-o cratita impreuna cu
uleiul, ceapa verde taiata inele si ardeiul taiat cubulete; se lasa putin sa se
rumeneasca si legumele sa-si dezvolte aromele; se stinge cu o cana cu apa, se
adauga morcovii taiati rondele, sare si Knorr, boabele de porumb si de mazare
si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana scade tot lichidul si orezul se
inmoaie, ramanand intreg.
Ø Pentru servire la masa, am uns un bol de dimensiuni
reduse cu ulei, l-am umplut cu orez, presandu-l bine si apoi am rasturnat pe o
farfurie. Aceasta garnitura se preteaza foarte de bine la fripturile de pui.