Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 12 februarie 2014

Orez cu lapte, vanilie şi nucă rasă

Orez cu lapte, vanilie şi nucă rasă
Ingrediente
1.      1 litru de lapte
2.      cană de orez
3.      vârf de linguriţă praf de vanilie
4.      lingură de zahăr brun
5.      200 grame cremă de alune
6.      cană de nucă rasă
Mod de preparare
Dificultate: mediePune orezul la fiert într-un vas cu apă. În alt vas pune laptele la fiert împreună cu zahărul. Dupăce orezul dă în clocot de câteva ori, strecoară-l şi adaugă-l în laptele îndulcit. Lasă-le să fiarbă până când orezul începe să se umfle. Adaugă praful de vanilie, pentru un plus de aromă. După ce fierbe orezul, adaugă nuca rasă şi amestecă bine. Acoperă mai apoi orezul cu un strat delicios decremă de alune.  
Gustarea este gata!

Batoane de peşte cu susan

Batoane de peşte cu susan
Ingrediente    2 fileuri de peste
1.      100 g susan
2.      lingura condimente pentru peste
3.      un ou
4.      100 g faina
5.      ulei pentru prajit
Modul de preparare a retetei
De aceasta data am folosit file de pangasius - evident ca se poate poate folosi orice peste. Spalam fileurile de peste, le scurgem bine si le condimentam pe amandoua partile. Asteptam o jumatate de ora sa intre condimentele in peste si apoi il taiem suvite (pe lungime).
Tavalim batoanele de peste prin faina, apoi prin oul batut si la sfarsit prin susan. Pestele "mananca" destul de mult susan, asa ca n-ar strica sa veti o mica rezerva. Eu am ramas fara susan la ultimele trei batoane de peste.
Inainte de a ne apuca de prajit batoanele de peste vom pregati farfuria in care le vom pune dupa prajire. Tapetam farfuria cu servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei din batoanele de peste si o asezam cat mai la indemana.
Punem tigaia cu ulei la incins si apoi prajim cateva minute batoanele de peste pe fiecare parte (pana vor capata o culoare aurie). O parte dintre aceste batoane de peste le-am mancat imediat ce le-am prajit, iar pe celelalte mai tarziu cu un sos de usturoi cu smantana.