Ardei umpluti cu
orez si urda
Ingrediente
1.
4 ardei grasi
2.
200 g urda
3.
70 g orez
4.
1 ceapa
5.
1 morcov
6.
sare
7.
piper
8.
marar
9.
2-3 rosii
10. 3-4 linguri ulei
Mod de preparare
Ardeii se curata de seminte, se spala si se
lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade
mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape,
mararul se taie fin.
Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100
ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca
la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce
orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul,
urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi.
Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca
cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper.
Sosul de rosii se toarna intr-un vas
termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti.
Vasul se da la cuptor pentru 25 minute
acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.