Blogul meu

Blogul meu

joi, 29 mai 2014

Ardei umpluti cu orez si urda

Ardei umpluti cu orez si urda
    Ingrediente
1.      4 ardei grasi
2.      200 g urda
3.      70 g orez
4.      1 ceapa
5.      1 morcov
6.      sare
7.      piper
8.      marar
9.      2-3 rosii
10.  3-4 linguri ulei
    Mod de preparare
    Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa.
    Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
    Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
    Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi.
    Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper.
    Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti.
    Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.


Stiuca cu cartofi fierti

Stiuca cu cartofi fierti
    Ingrediente
1.      stiuca 5 buc.
2.      5 cartofi mari
3.      sare
4.      piper
5.      frunze dafin
    Mod de preparare
    Cartofii se spala foarte bine si se pun sa fiarba in apa cu sare. Cand unt aproape gata, se adauga stiuca curatata de solzi si mate.
    Se adauga cateva boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
    Se mai lasa 10 minute, dupa care se scot pe un platou.
    Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.