Blogul meu

Blogul meu

duminică, 23 martie 2014

Aripi de pui chinezesti

Aripi de pui chinezesti
Ingrediente
1.      700 gr. aripi de pui taiate in bucati
2.      200 ml. supa de pui (stock)
3.      1 lingurita amidon
4.      1 lingurita ulei de susan
5.      2 lingurite sos Hoisin
6.      1 lingura otet din vin
7.      1 lingurita zahar
8.      2 linguri ulei vegetal
Mod de preparare reteta Aripi de pui chinezesti
Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si aripile la prajit.
Separat intr-o farfurie se amesteca supa, amidonul, uleiul de susan, sosul hoisin, otetul si zaharul.
Dupa ce s-au prajit aripile se scot si se pun pe un servetel sa se scurga de grasime.
Se scurge surplusul de ulei din tigaie apoi se adauga sosul.
Se lasa pana ce incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Apoi peste el se pun aripile si se amesteca pana ce sosul se prinde de bucatile de aripi.
Pofta buna !

Salată bulgărească

Salată bulgărească
Ingrediente
1.      1 salata verde,
2.      2 rosii,
3.      100 g branza de vaca,
4.      5 felii sunca presata,
5.      2 oua (fierte),
6.      1 ceapa verde,
7.      1/2 castravete,
8.      ulei,
9.      otet,
10.  sare,
11.  piper
Mod de preparare
Tocam ingredientele si le punem intr-un bol. Eu am taiat rosiile, sunca si ouale mai mari putin ca sa-si pastreze forma si sa ofere un aspect frumos salatei.
Am adaugat ulei, otet, sare si piper si am servit!