Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 aprilie 2014

Ardei umpluti cu orez si urda

Ardei umpluti cu orez si urda
    Ingrediente
1.      4 ardei grasi
2.      200 g urda
3.      70 g orez
4.      1 ceapa
5.      1 morcov
6.      sare
7.      piper
8.      marar
9.      2-3 rosii
10.  3-4 linguri ulei
    Mod de preparare
    Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa.
    Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
    Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
    Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi.
    Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper.
    Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti.
    Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.

Clatite cu branza dulce la cuptor

Clatite cu branza dulce la cuptor
    Ingrediente
1.       Pentru aluatul de clatite avem nevoie de:
2.       2 oua
3.       12 linguri de faina
4.       apa (cat sa arate ca o smantana mai groasa... eu am pus cam un pahar si un sfert de apa) - se poate inlocui si cu lapte
    Pentru crema de branza:
1.      2 pachete branza de vaci , la 250 gr ( eu am folosit branza grasa)
2.      2 oua
3.      6 linguri de zahar
4.      2 pliculete zahar vanilat
5.      stafide
    Mod de preparare
1.      intr-un castron se amesteca bine cele 2 oua cu faina si apa , dupa care se prajesc clatitele pe rand.
2.      7 clatite mi-au iesit mie din aluat.
3.      Intr-un castron punem cele 2 pachete de branza, ouale ( intregi), zaharul, zaharul vanilat, si cate stafide vrem.
4.      Amestecam bine cu lingura si incepem sa umplem clatitele.
5.      Se pun cam 3 linguri de branza pe fiecare clatita, iar dupa ce o umpleti, nu o rulati normal, rulati-o foarte larg, doar un pic uniti marginile.
6.      Dupa ce le-am umplut pe toate , eu le-am pus intr-o tava din hartie de aluminiu neunsa cu nimic, voi puteti sa puneti in ce vreti, dar e preferabil sa fie macar un vas de jenna, iar clatitele sa fie una putin peste cealalta.
7.      le-am bagat in cuptor la 175 de grade pentru 20 de minute.
8.      Umplutura de branza dupa ce iese de la cuptor, este legata, nu curge deloc, si seamana foarte mult cu umplutura de la branzoaice. Puteti adauga si smantana deasupra lor inainte sa le bagati la cuptor.