Blogul meu

Blogul meu

luni, 10 martie 2014

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde
Retetele de salate cu legume sunt perfecte pentru zilele caniculare de august. De aceea, astazi va prezentam o reteta moldoveneasca de salata de fasole verde, care poata fi preparata in doar 10 minute!
Ingrediente
1.      Fasole verde
2.      Ulei Arpis
3.      Usturoi
4.      Verdeata (marar, patrunjel etc.)
5.      Sare
Mod de preparare
Fasolea verde se pune la fiert in apa rece. Cand este aproape fiarta se caleste cateva minute in ulei Arpis. Se potriveste de sare si se adauga usturoi. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata, spalata si tocata marunt.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.



Micul dejun cu Nadia Comăneci

Micul dejun cu Nadia Comăneci
Micul dejun este masa ei preferată şi de fiecare dată acesta include cele trei categorii esenţiale de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Din frigider nu îi lipsesc niciodată carnea de peşte, fructele, legumele şi laptele degresat. 
Ca să aflăm şi noi ce înseamnă un adevărat „mic dejun de campion”, am căutat, găsit şi testat o reţetă de sandvici direct de la Nadia Comăneci:
Ingrediente:
1.      -Două felii de pâine integrală
2.      -20gr unt
3.      -2 felii Mozzarella
4.      -2 bucăţi file de somon
5.      -O frunză de salată sau de spanac
6.      -Câteva picături de suc de lămâie
Metodă de preparare:
1.Feliile de pâine se ung cu unt.
2.Se adaugă feliile de Mozzarella şi se încălzeşte sandviciul 1 minut la toaster sau la cuptor.
3.Se scoate, se desface şi se adaugă somonul, salata şi sucul de lămâie.