Blogul meu

Blogul meu

joi, 13 februarie 2014

Pui cu mazare

Pui cu mazare
Ingrediente
1.      1 pui
2.      700 g mazare din conserva (sau congelator)
3.      1 ceapa
4.      3 linguri de ulei
5.      2 linguri faina
6.      1 lingura bulion
7.      1 lingura zahar
8.      sare
9.      1 legatura marar.
Mod de preparare
1.      Cureti si speli bine puiul, il portionezi in 8-10 bucati si-l rumenesti putin in ulei incins.
2.      Toci marunt ceapa si o pui peste carne, sa se rumeneasca putin.
3.      Adaugi apoi mazarea spalata, bulionul si faina amestecata cu o cana de apa si lasi sa fiarba inabusit, la foc mic, 20-25 de minute.
4.      Cand mancarea e aproape gata, pui zaharul, sare dupa gust si apa daca sosul a scazut prea tare.
5.      Dupa ce iei cratita de pe foc, presari mararul tocat marunt.

Pachetele de primavara


Pachetele de primavara
Ingrediente
1.      1 lingurita usturoi zdrobit,
2.      1/2 lingurita ghimbir ras,
3.      10 ml ulei,
4.      1 lingurita coriandru proaspat,tocat,
5.      1 ceapa verde tocata marunt,
6.      1 morcov ras,
7.      50 g varza tocata fin,
8.      120 g carne de porc,
9.      6 foide orez,
10.  2 lingurite sos chilli,
11.  1 1/2 lingurita faina,
12.  3 linguri apa
Metoda de preparare  
Prajeste carnea de porc taiata in cubulete intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, pana cand serumeneste. Scurge de grasime si pune carnea deoparte.Intr-un bol amesteca carnea de porc, varza, morcovul, ceapa, coriandrul, ghimbirul, usturoiul,sosul chili si o lingura de ulei. Intr-un alt bol amesteca 3 linguri de apa cu faina (sau amidon de porumb daca ai).Incepe sa rulezi foile de orez, dupa ce le inmoi in prealabil in apa calda timp de 10-15 secunde.Pune pe fiecare foaie cate 1-2 linguri (in functie de cat de mare este foaia) din umplutura cucarne de porc preparata. Se aduce partea inferioara a foii deasupra umpluturii, apoi se acopera cu una dintre partile laterale, apoi cu cealalta. Se infasoara totul in restul de foaie, intr-un rulou strans bine.Unge fiecare rulou cu amestecul de apa si faina. Pune rulourile intr-un singur strat intr-o tava si ungele cu putin ulei.Coace-le in cuptorul preincalzit la 220C/ gaz treapta 7, timp de 20 de minute pana se rumenesc usor.Servestele cu sosuri Thai picante.