Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 6 august 2014

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI
Ingrediente
1.      400g piept de pui,
2.      7 ardei copti marinati,
3.      1 conserva de porumb dulce,
4.      15-20 masline negre fara samburi,
5.      1 conserva de ciuperci taiate,
6.      ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si condimente de carne la gratar (exista la pliculet, gata asortate), dupa care se trag in tigaia tip gril sau intr-o alta tigaie care sa nu necesite ulei; ardeii se curata de semintele ramase si se taie fasii subtiri; porumbul se scoate din conserva si se clateste putin; maslinele se taie rondele sau se pot lasa asa intregi; ciupercile se scot din conserva si se trag putin in tigaie sau se pot lasa asa cum sunt.
Toate ingredientele se amesteca, se adauga putin ulei de masline si se lasa la frigider cam jumatate de ora, dupa care se poate consuma.

Tocanita de cartofi si ardei

Tocanita de cartofi si ardei
Ingrediente
1.      sare,
2.      450g cartofi rosii curatati si taiati in cubulete,
3.      250ml supa concentrata de legume,
4.      patrunjel tocat,
5.      600g rosii din conserva pasate,
6.      8 ardei grasi (rosii, galbeni) curatati si taiati in felii,
7.      1 ceapa rosie tocata,
8.      5 catei usturoi taiati in bucati,
9.      3 linguri ulei de masline,
10.  piper
Metoda de preparare
Caleste ceapa intr-un ceaun in uleiul incins, la foc mediu, pana cand se inmoaie, apoi adauga usturoiul. Lasa-le sa se caleasca impreuna cateva minute.
Adauga feliile de ardei gras, redu focul si acopera cu un capac. Lasa ardeii sa se gateasca timp de 10 minute pana cand se inmoaie.
Adauga rosiile si cartofii, condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproape 1 ora. Pe parcursa adauga din supa concentrata de legume. S-ar putea sa nu fie nevoie de toata, in functie de cat de zemoase au fost rosiile. Nu vrei ca la final sa ai o supa in loc de un sos legat pentru tocanita.
Serveste tocanita fierbinte cu paine prajita.