Blogul meu

Blogul meu

luni, 19 mai 2014

Bezele cu capsuni proaspete

Bezele cu capsuni proaspete
    Ingrediente
1.      3 albusuri
2.      210 g zahar pudra
3.      otet
4.      capsuni proaspete    
    Mod de preparare
    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cativa stropi de otet, se bat in continuare pe vas cu aburi pana cand telul lasa urme in spuma, iar pe peretii vasului s-a format o crusta de albus uscat.
    Se tapeteaza o tava cu hartie de copt iar spuma de bezele se formeaza cu ajutorul unui pos in forma de cuib. Se dau la cuptor la 130 - 150 de gradea pentru 40 de minute.
    Dupa ce s-au racit se pot servi deasupra cu un mot de frisca proaspata si capsuni proaspete.
    Mod de servire
    Bezelele cu capsuni proaspete se servesc dupa ce s-au lasat la racit.


Capsuni si mure

Capsuni si mure
Clatitele astea pufoase te fac sa te simti rasfatat inca de dimineata.
1.      Am facut aluatul deja consacrat (200g de faina se amesteca cu 1 lingurita de praf de copt si 1 varf de sare.
2.      1 ou se bate cu 300ml de lapte,
3.      iar apoi se incorporeaza in faina,
4.      amestecand cu mixerul pana se formeaza un aluat gros si omogen.
5.      Se topeste si 1 lingura de unt si se adauga in compozitie).
Apoi, cat am stat sa le prajesc, pe un alt ochi al aragazului am pus o craticioara cu o mana de mure si alta de capsuni (de la congelator), 2-3 linguri de zahar si putina apa (ca lasa si fructele), si am lasat fructele sa bulbuceasca-n legea lor, pana s-au redus intr-un sirop ca de dulceata. Acestea fiind zise, cred ca nu tre' sa mai explic ce-a urmat.