Blogul meu

Blogul meu

duminică, 5 ianuarie 2014

Salata de boeuf

Salata de boeuf
Ingrediente:
1.      1 kg piept de pui
4 morcovi
1 telina de marime medie
10 cartofi( in coaja se fierb)
20 castraveti murati
10 gogosari
10-20 masline
400 g mazare
2 pastarnaci
sare
piper
zeama de lamaie
4 oua
5 lg mustar
ulei pentru maioneza
Preparare:
Etapa 1: Carnea, morcovii,telina,pastarnacii si cartofii se pun la fiert cu putina sare.
Intre timp taiem castravetii,gogosarii si maslinele le adaugam intr-un craston impreuna cu mazarea.
Cand legumele au fiert le scoatem si le taiam cubulete, la fel si carnea,
Le adaugam peste celelalte ingrediente si condimentam cu sare,piper si mustar.
Punem 2 oua la fiert si pastram 2 crude.Albusurile celor 2 oua fierte se vor taia cubulete si se va adauga in compozitia salatei
Cele 2 galbenusuri fierte le frecam cu sare apoi adaugam cele 2 galbenusuri crude si cu putin mustar.Se amesteca si apoi treptat se adauga ulei pana iese maioneza.
Se adauga un pic de maioneza in compozitie si apoi o punem intr-un bol.
Cu restul maionezei ornam salata.


Rulada cu branza de vaci si miere

Rulada cu branza de vaci si miere
Ingrediente:
1.      2 oua
2.      2 galbenusuri
3.      4 linguri ulei
4.      4 linguri zahar
5.      2 linguri miere
6.      1 praf de copt
7.      2 linguri rom
8.      faina cat cuprinde
9.      200g branza de vaci
10.  1 lingura de miere
Mod de preparare:
Bate bine ouale intregi cu galbenusurile si zaharul, intr-un castron, pana cand zaharul se topeste si se uniformizeaza. Adauga cate o lingura de ulei si incorporeaza. Picura si mierea, praful de copt, romul si faina pana obtii un aluat omogen, care nu se mai lipeste de maini.
Rulada branza
Intinde cu un sucitor o foaie dreptunghiulara. Da-o la cuptor pana devine aurie, iar apoi unge-o cu branza de vaci amestecata cu o lingura de miere. Ruleaza usor cu ajutorul unui stergar. Rulada cu branza se serveste taiata felii langa care atasezi un mic accesoriu culinar: fie o cupa de inghetata, fie fru