Blogul meu

Blogul meu

luni, 14 aprilie 2014

Supa delicioasa de peste

Supa delicioasa de peste
    Ingrediente
1.      1kg peste (somotel,
2.      salau),
3.      2 morcovi,
4.      2 cartofi,
5.      1 telina mica,
6.      1 radacina patrunjel,
7.      2 cepe, zeama lamaie,
8.      1/2 cescuta ulei masline,
9.      sare
    Mod de preparare
    Supa delicioasa de peste este foarte simplu de preparat. Puteti folosi orice fel de peste va place mai mult pentru aceasta reteta.
    Se pun la fiert intr-o oala ceapa, telina, radacina de patrunjel taiate marunt, cartofii cubulete si morcovii taiati rondele mai groase.
    Cand toate legumele sunt fierte se strecoara si in supa se fierbe pestele spalat foarte bine cu apa rece. Se adauga sare dupa gust. Cand pestele este gata se strecoara din nou iar in supa se adauga legumele fierte anterior. Se adauga lamaia dupa gust si uleiul de masline si se da intr-un clocot.
    Mod de servire

File de somon, cu crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac



File de somon, cu crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac
    Ingrediente
1.      file de somon
2.      zeama de lamaie
3.      marar
4.      busuioc (sau alta verdeata,in functie de gust)
5.      1 morcov
6.      1 ceapa violeta
7.      1/2 ardei granulat de usturoi
8.      sare,piper
9.      2-3 linguri ulei de masline
10.  5 linguri faina de pane
    Mod de preparare
    Se maruntesc/macina ceapa cu verdeturile prima data dupa care se adauga morcovul si ardeiul. Legumele macinate se pun intr-un castron larg, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si eventual chili. Eu nu am avut decat chili uscat. Nu uitati uleiul (2-3 linguri). Se aduga faina de pane si se amesteca bine. Pe o tava antiaderenta adaugam cu pensula ceva ulei, punem bucatile de file stropite cu zeama de lamaie. Daca materialul pentru crusta nu e destul de condimentat, condimentati somonul. Tapetati bucatile de file dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade C . Lasati la rumenit, dupa cum va place.