Blogul meu

Blogul meu

joi, 24 aprilie 2014

Mancare de mazare cu praz

Mancare de mazare cu praz
    Ingrediente
1.      1 praz
2.      200 g mazare (eu am folosit congelata)
3.      3 linguri mustar
4.      putin ulei
5.      sare dupa gust
    Mod de preparare
    Se pune mazarea la fiert.
    Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Se caleste intr-o tigaie cu putin ulei si apa, pentru cateva minute.
    Se adauga peste praz mazarea fiarta si mustarul. Eu folosesc doua tipuri de mustar, dintre care unul cu seminte, pentru ca are o aroma mai diferita.
    Se amesteca si se lasa la foc mic, 2-3 minute.
    Functiile aparatului Philips Multicooker care ma atrag cel mai mult sunt: gatire la aburi si coacere

Varza acra calita cu afumatura

Varza acra calita cu afumatura
    Ingrediente
1.      1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
2.      300 gr kaiser in cazul meu
3.      500 ml suc de rosii
4.      cimbru uscat
5.      piper boabe
6.      sare daca mai este cazul
7.      foi de dafin
    Mod de preparare
    Pentru varza acra calita cu afumatura desfacem varza frunza cu frunza si o punem un apa rece circa 30 de minute. Scurgem de zeama si tocam varza marunt, fideluta. Kaiserul se taie in felii mai maricele.Intr-un vas (al meu a fost de lut),punem un rand de varza,piper,cimbru,foi de dafin si jumatate din cantitatea de kaiser.Punem restul de varza,kaiser si sucul de rosii.Deasupra punem restul de afumatura.Dam la cuptor circa 1 ora si jumatate,pana cand varza este patrunsa bine,iar afumatura capata un aspect crocant.
    Varza acra calita cu afumatura se serveste calda cu mamaliguta, sau painica dupa preferinta.