Blogul meu

Blogul meu

duminică, 20 aprilie 2014

RETETE PASTE 2014 – CIORBA DE MIEL

RETETE PASTE 2014 – CIORBA DE MIEL
 Respecta stie ca de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca ciorba de miel. Ciorba de mieleste de fiecare data in centrul atentiei la masa de Paste, legumele si verdeata oferindu-i un gust răcoritor de primăvară. Cea mai delicioasă ciorba de miel se preparara cu legume proaspete, însă este la fel de important sa folosesti bucatile de carne care se potrivesc cel mai bine la ciorba de miel.
Ingredientele 
1.      Pentru o ciorba de miel ca la mama acasa ai nevoie de:
2.      600 grame carne de miel cu os (gat, coaste, piept) maruntaie de miel
3.      1 legatura ceapa verd
4.      100 g morcovi, 100 g pastranac si patrunjel radacina
5.      1 telina, 50 grame
6.      500 ml bors,
7.      200 ml smantana,
8.      1 galbenus de ou,
9.      patrunjel si leustean verde.
Modul de preparare
1. Carnea se spala bine, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare sau cu delicat.
2. Dupa ce se strange bine spuma se adauga ceapa verde taiata marunt, după care se se acopera cu capac si se lasa sa fiarba.
3. Radacinoasele se taie cubulete, se calesc putin in unt si se adauga in oala cu carne.
4. Se lasa totul la fiert, pana cand carnea se inmoaie. Carnea si maruntaiele se scot din ciorba, se scoate carnea de pe os, maruntaiele se taie cubulete si apoi se pun la loc in ciorba.
5. Se adauga borsul, se lasa sa dea in clocot si se drege cu galbenus si smantana.
Cum se serveste ciorba de miel
Servire ciorba de miel – Cand ciorba de miel e gata se presara deasupra patrunjel si leustean verde.