Blogul meu

Blogul meu

luni, 28 aprilie 2014

Salata de avocado cu morcovi si portocala

Salata de avocado cu morcovi si portocala
    Ingrediente
1.      4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
2.      sare
3.      1 lingurita si jumatate de seminte de cumin macinate
4.      1 lingurita si jumatate de seminte de coriandru macinate
5.      fulgi de ardei iute
6.      40ml ulei de masline
7.      15 morcovi tineri (cat degetul de lungi)
8.      2 portocale
9.      3 avocado
10.  2 linguri suc de lamaie
11.  legatura frunze de coriandru
12.  branza feta (optional)
13.  seminte de rodie (optional)
    Mod de preparare
    Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Zdrobeste usturoiul impreuna cu sarea pana obtii o pasta. Adauga amestecul intr-un bol adauga cuminul, semintele de coriandru, fulgii de ardei iute si ulei de masline si amesteca bine. Adauga morcovii si amesteca bine sa se acopere cu condimente. Mai adauga putina sare, apoi aseaza morcovii pe o tava de sticla potrivita pentru cuptor, intr-un singur strat. Toarna putina apa in tava cu morcovii, dar nu deasupra lor ca sa nu speli condimentele.  Da-i la cuptor pentru 25 de minute, dupa ce ai acoperit tava cu folie. Dupa 25 de minute scoate folia si mai lasa-i pana se rumenesc.
    Intre timp taie in jumatate portocala ca si cum ai face cu o lamaie. Stoarce sucul si pune-l deoparte. Dupa ce morcovii sunt gata scoate-i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca putin.
    Scoate avocado-ul din frigider, taie-l in doua si curata-l apoi taie-l fie cuburi fie felii, pune-l intr-un bol impreuna cu sucul de portocala, cel de lamaie, 2 linguri ulei de masline si sare dupa gust. Amesteca bine folosindu-te de maini. Adauga si morcovii impreuna cu toate condimentele ramase in tava, adauga cealalata portocala curatata si taiata felii, si adauga frunzele de coriandru.

Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii

Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii
    Ingrediente
1.      1500 gr carne tocata
2.      4-5 dovlecei mai mici
3.      sare,piper
4.      2-3 rosii ( pentru capacele)
5.      200 ml suc de rosii
6.      3 linguri cu pasta de tomate
7.      3 linguri cu ulei
8.      3 cepe
9.      1 ceasca cu orez
    Mod de preparare
    Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
    Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.