Salata de avocado
cu morcovi si portocala
Ingrediente
1.
4 catei
de usturoi, curatati si zdrobiti
2.
sare
3.
1
lingurita si jumatate de seminte de cumin macinate
4.
1
lingurita si jumatate de seminte de coriandru macinate
5.
fulgi de
ardei iute
6.
40ml ulei
de masline
7.
15
morcovi tineri (cat degetul de lungi)
8.
2
portocale
9.
3 avocado
10.
2 linguri
suc de lamaie
11.
legatura
frunze de coriandru
12.
branza
feta (optional)
13.
seminte
de rodie (optional)
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Zdrobeste usturoiul impreuna cu sarea pana obtii o pasta. Adauga amestecul
intr-un bol adauga cuminul, semintele de coriandru, fulgii de ardei iute si
ulei de masline si amesteca bine. Adauga morcovii si amesteca bine sa se
acopere cu condimente. Mai adauga putina sare, apoi aseaza morcovii pe o tava
de sticla potrivita pentru cuptor, intr-un singur strat. Toarna putina apa in
tava cu morcovii, dar nu deasupra lor ca sa nu speli condimentele. Da-i la cuptor pentru 25 de minute, dupa ce
ai acoperit tava cu folie. Dupa 25 de minute scoate folia si mai lasa-i pana se
rumenesc.
Intre timp taie in jumatate portocala ca si
cum ai face cu o lamaie. Stoarce sucul si pune-l deoparte. Dupa ce morcovii
sunt gata scoate-i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca putin.
Scoate avocado-ul din frigider, taie-l in
doua si curata-l apoi taie-l fie cuburi fie felii, pune-l intr-un bol impreuna
cu sucul de portocala, cel de lamaie, 2 linguri ulei de masline si sare dupa
gust. Amesteca bine folosindu-te de maini. Adauga si morcovii impreuna cu toate
condimentele ramase in tava, adauga cealalata portocala curatata si taiata
felii, si adauga frunzele de coriandru.