Blogul meu

Blogul meu

joi, 17 aprilie 2014

Morcovi copţi cu glazură de miere

Morcovi copţi cu glazură de miere
Ingrediente
1.      1kg de morcovi mici, curăţaţi
2.      3 linguri ulei de floarea-soarelui
3.      2 linguri de oţet din vin alb
4.      2 linguri de miere lichidă
Mod de preparare
    1. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se pun morcovii într-o tavă şi se amestecă cu ulei şi ceva sare şi piper. Se coc 30 de minute.
    2. Se stropesc cu oţet şi miere, se amestecă bine şi se pun din nou la cuptor încă 20 de minute.


Pui in bere




Pui in bere
Ingrediente
1.      pui intreg 1 buc.
2.      bere 1 cutie
3.      unt 2 cuburi
4.      usturoi 5 catei
5.      condimente pui
Mod de preparare
    1. Puiul se sterge bine cu un servet absorbant si se taie in doua cu o foarfeca de bucatarie (se poate lasa si intreg daca aveti un vas mai mare). Se presara condimentul de pui iar usturoiul se zrobeste putin, fara a fi curatat.
    2. Un vas de yena se unge cu unt, se pun cateii de usturoi, iar deasupra se aseaza jumatatile de pui. Se toarna berea, pana acopera aproximativ jumatate din carne.
    3. Se acopera cu un capac (sau folie de aluminiu) si se da la cuptor, la 180gr., aproximativ 45 min. Cand carnea este frageda se scoate capacul si se mai lasa in cuptor pana scade sosul de bere si se rumeneste frumos.
    4. Poate fi servit cu garnitura de cartofi sau legume.
    5. Pofta buna!