Blogul meu

Blogul meu

joi, 24 octombrie 2013

Varza murata calita

Varza murata calita
Ingrediente
1.      1 varza murata mare
2.      100 ml ulei
3.      10 boabe de piper boabe
4.      1 crenguta de cimbru
5.      boia de ardei dulce
6.      20 gr pasta de tomate
7.      200 ml apa.
Preparare
Varza se toaca marunt apoi se tine in apa rece cca 30 minute. Se scurge bine de apa si se caleste in ulei. Dupa cca 10 minute se adauga apa fierbinte , se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mic. Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, boia, piperul boabe si se lasa la foc mic acoperita, amestecandu-se din cand in cand. Cand este gata se adauga cimbru crenguta si se lasa cateva momente pentru aromare.
Servire

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
1.       1 kg cartofi
2.       400g ciuperci ( eu am avut hribe congelate )
3.       2-3 linguri bulion
4.       1 ceapa mica
5.       sare, piper
6.       1 lingurita boia

Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Daca folositi ciuperci proaspete le spalati si le taiati felii mai groase.
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Cand se inmoaie putin adaugam o lingurita de boia dulce. Amestecam si adaugam cartofii.
Tocanita de cartofi cu ciuperci
Amestecam de cateva ori si completam cu apa. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti adaugam ciupercile. Lasam sa fiarba la foc mic si la sfarsit adaugam 2-3 linguri de bulion. Condimentam cu sare si piper.
Tocanita de cartofi cu ciuperci .