Blogul meu

Blogul meu

vineri, 7 februarie 2014

Salata de orez

Salata de orez
Ingrediente:
1.      2 cesti de orez
2.      1 ceasca de boabe de porumb
3.      2 morcovi taiati rondele
4.      1 ardei gras rosu taiat cubulete
5.      1 lingura de margarina
6.      sare
7.      piper
8.      sosul se prepara din 1 ceasca de ulei
9.      ½ lingurita de mustar
10.  sucul de la o lamaie
Instructiuni:
In 5 cesti de apa clocotita se pun sarea si margarina. Se adauga orezul, morcovii si porumbul. Apoi adaugam ardeiul si piperul. Se rastoarna salata intr-un bol mare peste care se toarna sosul (uleiul, lamaia si mustarul bine amestecate).


Sarmale de post coapte in dovleac

Sarmale de post coapte in dovleac
Ingrediente:
1.      1 cana cu orez;
2.      500g de ciuperci;
3.      2 morcovi;
4.      2 cepe;
5.      3 linguri de ulei;
6.      1 lingura delikat;
7.      varza murata,
8.      piper, sare,
9.      1 mana de nuci macinate,
10.  1 mana de stafide,
11.  1 legatura patrunjel,
12.  500g de suc de rosii,
13.  1 cana cu vin,
14.  1 bostan de 5 kg.
Mod de preparare: Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot de cateva ori, le asezam in dovleac pe varza luata din oala si adaugam peste ele cana cu vin si sucul de rosii. Le lasam la cuptor la foc mic, pana ce dovleacul devine caramelizat pe margini. Pofta buna.