Supa de conopida
Ingrediente
1.
1
conopida mai micuta (600-700 g),
2.
2 ardei
grasi rosu/verde,
3.
2 cepe,
4.
1 morcov,
5.
1
pastarnac,
6.
1 cartof,
7.
1
legatura patrunjel verde
8.
cateva
fire de marar,
9.
2 linguri
smantana,
10.
4 linguri
ulei,
11.
sare
12.
piper
13.
1
lingurita vegeta/delikat
Mod de preparare
Curatati si spalati
legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida
taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
Tocati marunte cepele,
pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati
legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25
minute.
Taiati ardeiul ramas fasiute
cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata
(pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din
smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.
Stingeti focul la supa si
adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.
Puneti supa de conopida in
supiera si decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si
rosu.
Puneti supa in farfurii,
decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei