Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 16 aprilie 2014

Ciorba de macris

Ciorba de macris
    Ingrediente
1.      1 pui sau 1 kg carne vitel sau miel,
2.      1 morcov,
3.      1 patrunjel,
4.      1 ceapa,
5.      250-300g macris,
6.      3 galbenusuri,
7.      3 linguri smintina,
8.      3-4 linguri otet,
9.      sare,
10.  patrunjel verde
    Mod de preparare
    Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba cca 10-15 minute. Separat, se bate in supiera galbenusurile cu smintina si otetul, apoi se pune peste acestea cite putin din ciorba, amestecind-o totodata bine, pina se pune toata ciorba.
    Mod de servire
    Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt, care se pun in ciorba


Ciorba de macris fara carne

Ciorba de macris fara carne
I-am zis la Luci ca fac ciorba de macris si ma intreaba de unde am gasit miel :). In conceptia lui ciorba de macris se face doar cu carne de miel. Lasa ca schimbam noi unele obiceiuri.
Reteta de mai jos o am de la mama, o alta varianta fata de ciorba clasica.
Ingrediente:
1.      1 kg macris
2.      2 cepe mici
3.      3 linguri orez
4.      250ml lapte
5.      2 oua
6.      sare, patrunjel verde, ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa apoi se adauga macrisul spalat bine.
Se caleste apoi se adauga cele 3 linguri de orez si se mai caleste cateva minute.
Adaugam 3 litri de apa rece si lasam sa fiarba pana este fiert orezul. Apoi se pune laptele si se da intr-un clocot.
Stingem focul si amestecam galbenusurile cu putina supa fierbinte si rasturnam amestecul in oala.
Albusurile le dam drumul intregi in oala.
Potrivim de sare si mai adaugam patrunjel verde tocat.