Ciorba de macris
Ingrediente
1.
1 pui sau
1 kg carne vitel sau miel,
2.
1 morcov,
3.
1
patrunjel,
4.
1 ceapa,
5.
250-300g
macris,
6.
3
galbenusuri,
7.
3 linguri
smintina,
8.
3-4
linguri otet,
9.
sare,
10.
patrunjel
verde
Mod de preparare
Se taie in bucatele carnea, se presara cu
sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul,
patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se strecoara
ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci
macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba
cca 10-15 minute. Separat, se bate in supiera galbenusurile cu smintina si otetul,
apoi se pune peste acestea cite putin din ciorba, amestecind-o totodata bine,
pina se pune toata ciorba.
Mod de servire
Se serveste fierbinte cu felii de franzela
prajite in unt, care se pun in ciorba