Blogul meu

Blogul meu

vineri, 13 decembrie 2013

Mancare de mazare cu carne de pui

Mancare de mazare cu carne de pui
Ingrediente
1.      5 ciocanele de pui
2.      500g mazare congelata
3.      3 morcovi
4.      2 cepe
5.      marar verde
6.      1 borcan suc de rosii
7.      2-3 linguri de ulei
8.      sare, piper
comenteaza
Mod de preparare reteta Mancare de mazare cu carne de pui
-incingem 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie le scoatem din tigaie si le tinem la cald;
-in acelasi ulei calim ceapa (tocata marunt) pana ce aceasta devine sticloasa, dupa care adaugam si morcovii (taiati rondele) si mai lasam cateva minute sa se caleasca impreuna;
-punem ciocanelele peste ceapa si morcovi, adaugam si mazarea, punem putina apa si sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea si mazarea fierb si sosul scade;
-la final adaugam mararul tocat marunt si potrivim cu sare si piper!
POFTA BUNA!

Cotlet de porc cu sos de bere

Cotlet de porc cu sos de bere
Cotletul de porc este foarte slab caloric, aproape la fel de slab ca si muschiuletul de porc despre care va povesteam mai demult ca e identic cu pieptul de pui fara piele. Si la fel ca si pieptul de pui, cotletul e mai fad si mai uscat decat alte bucati de porc, deci trebuie sa fim atenti la timp, tehnica si la aromele folosite atunci cand il gatitm. Aseara am ales sa-l fierb intr-un sos pe baza de bere, aromat cu ierburi provence. A fiert repede si sosul a iesit delicios