Blogul meu

Blogul meu

luni, 25 noiembrie 2013

Limba cu masline

Limba cu masline
Ingrediente
1.      300 g limba
2.      1 ceapa
3.      70 ml ulei
4.      100 ml vin
5.      150 ml suc de rosii
6.      100 g masline
7.      25 g faina
8.      piper boabe, 1-2 foi dafin
Modul de preparare
1.      Limba de porc sau de vaca se curata si se spala bine cu o periuta. Inainte de a prepara mancarea propriu-zisa trebuie sa pregatim limba. Punem limba curatata si spalata la fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare sau cu delikat. Limba va fierbe in 1 - 1,5 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne.
2.      Limba fiarta se va curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se va jupui mai greu. Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit.
3.      Pentru limba cu masline se taie marunt ceapa si se caleste in ulei. Se stinge cu sucul de rosii amestecat cu faina si cu 250 ml din supa in care a fiert limba. Se adauga limba taiata felii groase de aproximativ 1 cm, maslinele, vinul, piperul si foile de dafin. Dam cratita cu limba cu masline la cuptor pentru o jumatate de ora, sa se formeze sosul, apoi gustam de sare. Limba cu masline este o mancare excelenta, care se serveste rece, ca fel intai.
4.      Printeaza reteta Limba cu masline

Supa de varza

Supa de varza       
Ingrediente
1.      2 litrii apa
2.      1kg varza
3.      1 ceapa
4.      1 morcov
5.      1 radacina patrunjel
6.      lingurita faina, sare
7.      1 virf de cutit cimbru
8.      1 felie de unt
9.      optional: 200 ml smantana

Modul de preparare a retetei:
Zarzavatul de supa si ceapa se taie marunt si se fierb in apa o jumatate de ora. Supa se strecoara, se pune din nou pe foc si se pune varza tocata sau taiata mai rustic. Se lasa supa de varza pe foc pana se inmoaie varza. Se adauga sarea, cimbrul si untul, faina dizolvata in cateva linguri de supa. Se mai lasa supa de varza sa dea cateva clocote, apoi se serveste. Daca nu tineti regim de slabire, puteti pune o data cu cimbrul si 150 - 200 ml smantana, supa de varza va fi mult mai gustoasa.
Printeaza reteta Supa de varza