Limba cu masline
Ingrediente
1. 300 g limba
2. 1 ceapa
3. 70 ml ulei
4. 100 ml vin
5. 150 ml suc de rosii
6. 100 g masline
7. 25 g faina
8. piper boabe, 1-2 foi dafin
Modul de preparare
1.
Limba de porc sau de
vaca se curata si se spala bine cu o periuta. Inainte de a prepara mancarea
propriu-zisa trebuie sa pregatim limba. Punem limba curatata si spalata la
fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare sau cu delikat. Limba
va fierbe in 1 - 1,5 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba
se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne.
2.
Limba fiarta se va
curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se
va jupui mai greu. Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit.
3.
Pentru limba cu
masline se taie marunt ceapa si se caleste in ulei. Se stinge cu sucul de rosii
amestecat cu faina si cu 250 ml din supa in care a fiert limba. Se adauga limba
taiata felii groase de aproximativ 1 cm, maslinele, vinul, piperul si foile de
dafin. Dam cratita cu limba cu masline la cuptor pentru o jumatate de ora, sa
se formeze sosul, apoi gustam de sare. Limba cu masline este o mancare
excelenta, care se serveste rece, ca fel intai.
4.
Printeaza reteta
Limba cu masline