Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Mămăligă Tradiţională

Mămăligă Tradiţională

1.      Sare - 1 linguriţă
2.      Ulei - 1 lingură
3.      Apă - 1 litru
4.      Malai  grisat
Mod de preparare
v  Mălaiul (făina de păpuşoi) se pune într-un vas peste care se toarnă apa rece (aproximativ 1/3 din toată apa necesară) şi se mestecă până nu se înmoaie toată. Aceasta se face pentru a evita formarea de boţuri atunci când se va adăuga în apă clocotită mai târziu.
v  Într-un ceaun sau într-o oală de circa 3 litri se pune apa la fiert, aproximtiv 2/3 din toată apa necesară. Când s-a încălzit adăugaţi sarea  şi o lingură de ulei. Când apa începe să clocotească adăugaţi faina înmuiată (sau dacă nu a fost muiată preventiv - mălaiul se toarnă sub formă de ploaie) şi amestecaţi permanent timp de 10-15 minute pe foc domol. Adunaţi mămăliga aşa încât să formeze o suprafaţă plată, acoperiţi-o cu capac, stingeţi focul şi lăsaţi-o să se mai coacă un pic.
v  După ce a mai stat aşa 3-5 minute, mămăliga se răstoarnă pe un fund de lemn şi este gata pentru servit. Se taie cu un fir de aţă în bucăţi de servire prinzând aţa de lungimea diametrului mămăligei dedesubtul ei cu ambele mâini şi trăgând de fire în sus. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie pentru a se păstra caldă la servire.
v  Notă: 15-20 minute este suficient pentru a prepăra o mămăliguţă, însă pentru a obţine o mămăligă idelă este necesar ca ea să se amestece încontinuu la focul cel mai mic timp de 40-45minute.
v  Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

Cartofi in crusta de mustar

Cartofi in crusta de mustar
    Ingrediente
1.      1 kg de cartofi noi
2.      3 linguri de mustar
3.      3 linguri de ulei
4.      sare si piper
5.      busuioc
6.      3 catei de usturoi
    Mod de preparare
Ø  Cartofi ii spalam bine si ii fierbem putina in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei.
Ø  Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja.
Ø  Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si condimente dupa gust,adaugam usturoiul pisat si apasam.
Ø  Trecem cartofi prin sosul obtinut,ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana se rumesc frumos.
Ø  Mod de servire
Ø  Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.