Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 2 august 2014

Chec cu sunca si feta

Chec cu sunca si feta
Tot pentru aperitiv o reteta simpla, de care o fac la evenimente festive si sarbatori: chec cu sunca si branza feta.
1.      300 gr sunca de porc sau de pui
2.      3 oua
3.      250 gr faina de grau
4.      150 ml lapte sau apa
5.      150 gr cascaval sau parmezan ras
6.      50 gr masline fara samburi
7.      150 gr feta
8.      un plic de praf de copt
Se amesteca toate ingredientele pana capata o consistenta vascoasa si se dau la cuptor, intr-o tava de cozonac cu hartie de copt, la foc mediu timp de 40-50 min. Se verifica coacerea prin impungerea cu o scobotoare. Daca scobitoarea este curata atunci e gata. Este o reteta festiva si foarte gustoasa. Musafirii o vor aprecia.

Cartofi frantuzesti la cuptor

Cartofi frantuzesti la cuptor
Ingrediente:
1.      1 kg cartofi,
2.      200 ml smantana,
3.      3 oua fierte,
4.      200 g cascaval ras,
5.      sare, piper,
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu putina sare(atentie sa nu se sfarame) si se taie rondele. Se unge o tava adanca cu unt si se aseaza in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi pe care se toarna smintina si cascaval ras deasupra. Se presara putina sare si piper pe fiecare strat.Se da la cuptor aprox. 30 de minute sau pana ce se rumenesc.