Blogul meu

Blogul meu

luni, 16 decembrie 2013

Varza murata

Varza murata
Ingrediente
1.      varza
2.      1 lingura de sare/1 litru apa
3.      cateva foi de dafin
4.      cateva boabe de piper
5.      1 legatura marar
Preparare
Se dizolva sarea in apa calda,se pun condimentele si se toarna peste varza pregatita din timp.Aceasta se va curata de foile care nu sunt bune,se va scoate cotorul si se vor taia in doua daca sunt prea mari.
Se tine la loc cald cateva zile sa se poata acri,dupa care se poate pitroci. Eu personal am pitrocit-o dupa o saptamana.Am lasat-o inca o saptamana si am pitrocit-o din nou,dupa care am scos-o pe balcon la rece.
Dupa ce s-a murat bine ,am oprit intr-un borcan foi de varza rulate si acoperite cu zeama de varza limpede,in alt borcan am tocat fideluta varza ramasa pe care am turnat binenteles zeama de varza limpede,iar zeama ramasa am pus-o la sticle !
Personal nu pun la murat mai mult de 5-6 verze potrivite.


Pui la ceaun

Pui la ceaun
Ingrediente
1.      1 pui
2.      100 ml. ulei
3.      3 catei usturoi
4.      1 lingura unt
5.      1 lingura boia
6.      2 foi dafin
7.      1 lingura de ierburi provensale
8.      1 lingurita piper / sare
9.      1 cutie cu bere
Preparare
Se curata puiul , se portioneaza in bucati mai mici si se marineaza 30 minute cu amestecul pe care il facem din ingredientele de mai sus (fara bere ). Intr-un ceaun ,turnam ulei si punem puiul la prajit la foc mare . Cand s-a maronit pe toate partile,adaugam berea si lasam sa fiarba acoperit cam 20 minute ,dupa care luam capacul si continuam sa gatim pana dispare berea si ramane uleiul. Se serveste cu mamaliga si branza.
Pofta buna !