Varza murata
Ingrediente
1.
varza
2.
1 lingura
de sare/1 litru apa
3.
cateva
foi de dafin
4.
cateva
boabe de piper
5.
1
legatura marar
Preparare
Se dizolva sarea in apa
calda,se pun condimentele si se toarna peste varza pregatita din timp.Aceasta
se va curata de foile care nu sunt bune,se va scoate cotorul si se vor taia in
doua daca sunt prea mari.
Se tine la loc cald cateva
zile sa se poata acri,dupa care se poate pitroci. Eu personal am pitrocit-o
dupa o saptamana.Am lasat-o inca o saptamana si am pitrocit-o din nou,dupa care
am scos-o pe balcon la rece.
Dupa ce s-a murat bine ,am
oprit intr-un borcan foi de varza rulate si acoperite cu zeama de varza limpede,in
alt borcan am tocat fideluta varza ramasa pe care am turnat binenteles zeama de
varza limpede,iar zeama ramasa am pus-o la sticle !
Personal nu pun la murat mai
mult de 5-6 verze potrivite.