Blogul meu

Blogul meu

duminică, 10 noiembrie 2013

Salata orientala cu muschi file si legume

Salata orientala cu muschi file si legume
    Ingrediente
1.      200 g mazare fina congelata
2.      200 g muschi file afumat
3.      2 cartofi mari
4.      2 rosii
5.      2 cepe
6.      2 oua
7.      100 g masline
8.      2-3 linguri ulei
9.      1 lingura otet
10.  patrunjel verde
    Mod de preparare
    Pentru salata orientala cu muschi file si legume fierbem ouale 7-8 minute, le racim si le curatam coaja.
    Mazarea si cartofii se fierb 30 de minute ,in vase separate,apoi se scurg de apa si se lasa sa raceasca.
    Maslinele,cartofii raciti ,rosiile si ceapa se taie felii,iar muschiul file se taie fasii subtiri.
    Intr-un bol marisor,se adauga cartofii ,mazarea,ceapa,maslinele,se stropesc cu ulei si otet,se da gust cu sare si piper si amestecam lejer,sa nu se sfarame cartofii.
    Se adauga muschiul file si ouale taiate felii.
    Mod de servire
    Salata orientala se serveste pe un platou, presarata cu patrunjel verde taiat fin.

Muşchi file

Muşchi file
Din dorinţa de a evita cât mai multe E-uri cu care suntem asaltaţi, am încercat acest muşchile file home made. Evident că nu are gustul şi textura celui din comerţ, dar este la fel de adevărat că 2 feliuţe sunt mai mult decât suficiente pentru a ne sătura. Se simte diferenţa dintre un muşchi consistent şi îndesat şi cel injectat cu apă de la magazin...
N e c e s a r e :
1.      bucată muşchiulet de porc, afumat;
2.      boia;
3.      ienibahar boabe;
4.      foi de dafin;
5.      sare, opţional.
P r e p a r a r e :
În funcţie de mărimea muşchiuleţului se pun ingredientele, de aceea nu am dat cantităţi. De asemenea sarea este opţional pentru că de obicei carnea afumată este şi sărată. În acest caz, nu se pune în plus, doar se spală puţin muşchiul cu aă călduţă. În continuare, se pun la fiert canrea împreună cu boia, boabele de ienibahar şi foile de dafin. Se lasă să fiarbă o oră la foc mic.
Când este gata, se scoate muşchiul din apă şi se ţine câteva ore, până se răceşte, cu o greutate deasupra. Se feliază şi se serveşte cu legume sau în sandwich-uri.