Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 9 aprilie 2014

Salata de oua cu cartofi


Salata de oua cu cartofi
Ingrediente
1.      4-5 cartofi potriviti fierti in coaja
2.      3-4 oua fierte si cojite
3.      2 cepi
4.      2-3 linguri de ulei
5.      4-5 ridichioare sare,
6.      piper
7.      grasime de pasare topita
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari.Ouale deasemeni se rad si se amesteca impreuna cu cartofii,dupa care se adauga o ceapa taiata cuburi foarte mici, se adauga putin ulei sare si piper la gust.
Intr-o tigaie de teflon se pune putina grasime de pasare topita si putin ulei si se prajeste a doua ceapa taiata solzi. cind ceapa s-a facut galbuie putin prajita se lasa sa se raceasca.Salata se aseaza pe ofarfurie iar ceapa prajita de jur imprejurul salatei. Ridichioarele se dau pe razatoare aproape de servirea salatei si se pun pe o farfurie aparte,cine doreste adauga la salata.Este o salata usoara si usor de pregatit.
Timp de preparare: 30 minute minute


Ficăţei cu ciuperci




Ficăţei cu ciuperci
INGREDIENTE
1.      500 g ficăţei de pui
2.      1-2 conserve de ciuperci sau 600 g ciuperci proaspete
3.      2 cepe mari
4.      sare, piper
5.      3 linguriţe boia dulce
6.      ulei
7.      pătrunjel verde sau uscat
MOD DE PREPARARE
Spălam ficăţeii de pui şi ii tăiem în 2-3. Tăiem in bucăţi mai mici ciupercile, dacă sunt ciuperci proaspete trebuie curăţate şi spălate abia apoi mărunţite.
Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm mărunt. Călim cepa în ulei apoi punem  3 linguriţe de boia dulce.
Adăugăm ficăţeii şi ciupercile tăiate. Completăm cu apă doar cât să acopere mâncărica. Timp de fierbere 30 minute la foc mic. În final adăugăm sare, piper după gust şi pătrunjel verde tocat mărunt.