Blogul meu

Blogul meu

joi, 22 mai 2014

Ficat de porc cu ceapa

Ficat de porc cu ceapa
Ingrediente:
1.      1kg ficat de porc
2.      800g ceapa
3.      200ml ulei
4.      2.5kg cartofi
5.      200g faina
6.      patrunjel verde
7.      piper
8.      sare    
Mod de preparare:
Ficatul se spala si se portioneaza. Ceapa se curata si se taie felii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata si se toaca marunt. Bucatile de ficat se trec prin faina si se prajesc in 100ml de ulei, apoi se scot. In jiul ramas se adauga 750ml de apa fiarta, piper, sare si se fierbe totul 10 minute, apoi se toarna peste bucatile de ficat. Separat, se rumeneste ceapa in restul de ulei. Se serveste cald, cu ceapa si garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.

Clatite cu Crenvusti

Clatite cu Crenvusti
Ingrediente:
1.      6 crenvusti
2.      6 clatite
3.      400g de rosii in bulion
4.      2 catei de usturoi
5.      100ml de supa de pui
6.      1 lingura de ulei de masline
7.      sare
8.      piper
9.      70g de cascaval ras
Preparare:
Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline asezam clatitele in care am rulat cate un crenvusti.
Pregatim un sos tomat din rosii, usturoi, uleiul de masline si supa de pui. Asezonam.
Varsam sosul peste clatite si depunem deasupra cascavalul ras. Dam la cuptor pana se formeaza o crusta frumoasa aurie.
Servim alaturi de salata verde.
Pofta buna!