Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 octombrie 2013

Gogosele cu cascaval

Gogosele cu cascaval

Ingrediente
1.      200 ml lapte,
2.      30 g unt,
3.      100 g faina,
4.      150 g cascaval (sau branza de burduf),
5.      3 oua.
Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu untul sa dea un clocot, apoi luam de pe foc si punem faina, apoi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecand bine bine pana se desprinde compozitia de pe peretii craticioarei; lasam putin sa se raceasca ,apoi punem pe rand cate un ou amestecand pana se incorporeaza; ungem cu putin ulei o tava si punem hartia de copt; cu o lingurita punem cate o gramajoara din compozitie si dam la cuptor.

Tochitură ardelenească

Tochitură ardelenească
Ingrediente:
1.      2 cepe mari
2.      2 morcovi
3.      2-3 cârnaţi semiafumaţi
4.      1 tăviţă de ficăţei de pui
5.      500 g carne de porc
6.      o căpăţână de usturoi
7.      o conservă de roşii în bulion sau 3-4 roşii proaspete + bulion
8.      sare, piper, busuioc, pătrunjel
Preparare:
Se călesc cârnaţii, tăiaţi bucăţele. Când sunt aproape gata, se scot şi în aceeaşi cratiţă se călesc ficăţeii, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se scot şi ficăţeii după ce au prins culoare şi se pune carnea de porc, tăiată bucăţi mai mici. După ce s-a călit şi carnea, în acelaşi ulei se căleşte ceapa şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi usturoiul. Când ceapă a devenit lucioasă, se răstoarnă cărnurile peste ea şi roşiile în bulion şi se lasă la fiert cu capac până când devine moale carnea. La sfârşit se condimentează şi se pun verdeţurile. Se mănâncă cu mămăligă şi cu un ou-ochi.