Blogul meu

Blogul meu

vineri, 18 aprilie 2014

Chec aperitiv cu masline



Chec aperitiv cu masline
    Ingrediente
1.      150 gr faina,
2.      6 oua,
3.      1lingurita si jumatate de praf de copt,
4.      4 linguri de ulei,
5.      200 gr masline (taiate),
6.      200 gr cascaval ras,
7.      100 gr gogosar murat,
8.      200 gr carne/mezel (optional)
    Mod de preparare
    Bati bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de copt si apoi uleiul mixand in continuare. Mixati doar cat sa incorporati uleiul. Adaugati apoi cascavalul, maslinele,gogsoarul si carnita si amestecati bine cu o lingura/spatula. Turnati compozitia intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dati la cuptor la foc potrivit pentru 30-40 de minute sau pana o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Serviti ca aperitiv, rece sau cald sau ca gustare la scoala ori la serviciu.
    Mod de servire


Chiftele de iepure in crusta de pesmet si susan

Chiftele de iepure in crusta de pesmet si susan
    Ingrediente
1.      800 g carne de iepure
2.      2 oua
3.      1 morcov
4.      1 cartof
5.      patrunjel verde
6.      tarhon uscat
7.      susan
8.      pesmet
9.      sare de mare
10.  piper
    Mod de preparare
    Carne de iepure se dezoseza,se spala, si se macina in robotul de bucatarie.
    Legumele se curata se spala si se dau prin razatoarea mica.
    Intr-un bol punem carnea de iepure macinata,legumele,ouale,patrunjelul verde tocat,tarhonul , sare si piper dupa gust.
    Amestecam foarte bine toate ingredientele.
    Intr-o farfurie punem cantitati egale de pesmet si susan pe care le amestecam bine.
    Cu mainile usor umede luam cate putin din compozitie si formam bilute pe care le dam prin amestecul de pesmet si susan.
    Punem chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35-40 minute , la jumatatea timpului le mai intoarcem.
    Se servesc calde.
    Pofta buna!