Blogul meu

Blogul meu

vineri, 24 ianuarie 2014

Pastai cu mujdei de usturoi si mamaliguta


Pastai cu mujdei de usturoi si mamaliguta
Ingrediente:
1.      pastai (eu am avut congelate)
2.      1 ceapa
3.      1 morcov
4.      usturoi
5.      delicat
6.      plante aromatice de Provence
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, usturoiul se curata, spala si se taie marunt. Punem la calit usturoiul, ceapa si morcovul intr-un pic de ulei, apoi adauga pastaile curatate si spalate iar la sfarist apa cat sa le cuprinda. Punem capacul peste oala si le fierbem la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Le verificam sa fie fierte dupa acest timp si daca nu sunt gata le mai lasati la fiert cu capac. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si mujdei de usturoi (in care am pus un pic de suc de rosii).

Tocana cu ciuperci

Tocana cu ciuperci
Ingrediente:
1.      1 kg de ciuperci Champignon,
2.      2 cepe,
3.      1 ardei rosu,
4.      3 rosii,
5.      3 linguri bulion,
6.      1 legatura marar ,
7.      1 pahar cu apa (250 ml).
Mod de preparare:
Ceapa taiata solzisori am calit-o in putin ulei. Peste ea am pus ciupercile spalate si taiate bucati, ardeiul taiat marunt, rosiile decojite si taiate, bulionul si apa. Le-am fiert in oala acoperita cu capac, la foc potrivit. La sfarsit am adaugat mararul taiat marunt.