Blogul meu

Blogul meu

marți, 12 august 2014

Salata calda cu ficat de pui, cartofi si ciuperci

Salata calda cu ficat de pui, cartofi si ciuperci
Ingrediente
1.      500 g ficat de pui        
2.      200 g ciuperci
3.      300 g cartofi        
4.      3-4 oua fierte
5.      1 ceapa rosie         
6.      1-2 catei de usturoi tocat
7.      sare ?i piper negru proaspat
8.      * 50 g unt         * ulei de masline
9.      sos balsamic
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, apoi se scurg, se curata ?i se taie in sferturi. Ciupercile se taie jilien si se soteaza intr-o tigaie mare larg? (wok), in unt si ulei de masline. Se adauga si ficatul pentru 4-5 minute, la foc moderat.
Se scot apoi din tigaie si se pun pe un vas cald si se pastrezeaza acoperite. Se strecoara uleiul din tigaie ca sa ramana curat. Se adaug? ceapa ?i se soteaza, apoi se adauga si usturoiul. Separat se fierb 3-4 oua tari, care se taie apoi in sferturi
Pe o farfurie calda se amesteca toate ingredientele impreuna si se stropesc cu sosul ramas in care se mai adauga un strop de sos balsamic.

Cartofi taranesti cu ficatei de pui

Cartofi taranesti cu ficatei de pui
1.      500g cartofi rosii, din cei nefainosi
2.      ceapa
3.      500g ficatei de pui
4.      2 linguri faina
5.      ulei
6.      sare, piper, boia dulce
Cartofi se curata se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins, o lasam pana devine traslucida si punem boiaua, amestecam bine. Punem si cartofii scursi de apa in care au fiert. Amestecam usor si dam deoparte.
Ficateii spalati si curatati de pielite se taie cubulete (eu ii las mai maricei), ii tavalim prin faina si punem intr-o cratita cu ulei incins. Amestecam usor sa nu se prinda de fund si completam cu putina supa sau apa, cat si acopere. Ii lasam sa fiarba inabusit 10 minute, le dam gust cu sare si piper.
Cine doreste poata sa puna si usturoi .