Cozonac pufos
traditional
Ingrediente:
1.
1 kg de
faina,
2.
1 1/2
pahare de lapte,
3.
6 oua,
4.
300 g unt
sau margarina,
5.
1 1/2 - 2
pahare zahar,
6.
40 -50 g
drojdie,
7.
3/4
lingurita sare,
8.
150 g
stafide,
9.
jumatate
praf de vanilie
Mod de preparare
Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2
pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se
framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile,
untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se
presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit
de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si
se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera
si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se
amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in
reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.