Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 25 decembrie 2013

Cozonac pufos traditional

Cozonac pufos traditional
    Ingrediente:
1.      1 kg de faina,
2.      1 1/2 pahare de lapte,
3.      6 oua,
4.      300 g unt sau margarina,
5.      1 1/2 - 2 pahare zahar,
6.      40 -50 g drojdie,
7.      3/4 lingurita sare,
8.      150 g stafide,
9.      jumatate praf de vanilie
    Mod de preparare
    Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile, untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta  Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.


Peşte pane

Peşte pane
Simplu, uşor şi la îndemână, peştele pané este de fiecare dată o soluţie, fie că este vorba de un sandviş, de un platou cu aperitive sau un fel principal. Ideale pentru acest preparat sunt fileurile de peşte alb, de mare, sau peşte de apă dulce. Practic, aproape orice fel de peşte, fără oase şi piele, de la crap la pangasius, de la şalău la doradă şi de la cod la biban se poate transforma într-o bucată delicoasă dacă este prăjit pane.
Ingrediente
1.      1 kilogram filé de peşte
2.      150 grame făină
3.      2 ouă mari (sau 3 mai mici)
4.      sare
5.      piper
6.      ulei pentru prăjire
Preparare
    Amestecaţi făina cu 1 lingură rasă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat, pe o farfurie întinsă.
    Bateţi ouăle cu puţină sare şi 2-3 linguri de apă rece într-o farfurie adâncă.
    Încingeţi uleiul la 190 de grade Celsius (foarte fierbinte dar să nu ardă prea repede făina).
    Ştergeţi bucăţile de peşte cu un şervet de hârtie.
    Treceţi peştele prin făină.
    Scuturaţi peştele de excesul de făină şi treceţi-l prin ou.
    Prăjiţi peştele la foc iute în baie de ulei.
    Scoateţi bucăţile de peşte pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Repetați operațiunile până prăjiți toate bucățile de pește.
Timp de pregătire: 30 minute