Arpacas(grau
fiert)
Ingrediente
1.
800 gr
grau
2.
1,600 l
apa
3.
coaja
rasa de la o lamaie mare
4.
1 esenta
rom
5.
un
castron nuca macinata
6.
200 gr
zahar (sau daca vreti mai dulce puneti mai mult)
7.
nuca de
cocos
8.
bombonele
colorate
Mod de preparare reteta
Arpacas(grau fiert)
Graul se spala in 4-5 ape.
intr-o oala de tuci se pune
apa peste care se pune graul si un stop de sare.
aceasta se da la cuptor si
se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se poate face si pe aragaz)
se fierbe insa nu prea tare
ca atunci cand se raceste se mai ingroasa,bobul de grau trebuie sa se simta
intreg dar sa fie fiert.
cu 10 min inainte de a
inchide cuptorul se pune zaharul si se invarte bine,iar peste 10 min aragazul
se inchide.
se scoate oala din cuptor,se
pune coaja de lamaie si esenta de rom.
o mai lasati 10-15 min la
racorit si puneti si nuca macinata.
cand serviti puneti in
farfurie peste care presarati nuca de cocos si bombonele colorate.