Blogul meu

Blogul meu

luni, 7 aprilie 2014

Supa de pui cu fidea de casa


Supa de pui cu fidea de casa
INGREDIENTE
1.      carne de pui (pulpe, aripi, spate)
2.      1/2 telina radacina
3.      3-4 morcovi
4.      ardei kapia
5.      ardei verde
6.      1 rosie
7.      1 ceapa alba
8.      4-5 catei de usturoi
9.      patrunjel verde
10.  sare
11.  ulei
12.  100 g fidea de casa
MOD DE PREPARARE
Spalam si portionam carnea de pui. Curatam si spalam legumele.
Punem carnea la fiert, am folosit vasul Zepter. Cand incepe sa fiarba apa, spumam zeama.
Adaugam legumele taiate bucati mai mari, ardeiul kapia si ardeiul verde il taiem marunt, ceapa si usturoiul vor ramane intregi iar un morcov il dam pe razatoarea mare si-l calim in 2 linguri ulei, adaugam morcovul si sare dupa gust.


SPANAC CU OCHIURI

SPANAC CU OCHIURI
INGREDIENTE
1.      1 kg. spanac
2.      400 ml lapte
3.      2-3 linguri faina
4.      2 linguri smantana
5.      7-8 catei de usturoi
6.      ulei, sare, piper
7.      oua pentru ochiuri
MOD DE PREPARARE
Curatam spanacul de codite, il spalam foarte bine si-l punem la fiert in apa cu putina sare. Timp de fierbere 15 minute. Spanacul fiert si strecurat il tocam marunt si e gata pregatit pentru a fi gatit.
Calim faina in 3-4 linguri de ulei, adaugam spanacul, laptele, sare, piper. Dupa o fierbere de 3 minute (la foc mediu) adaugam usturoiul tocat si smantana.
Poate fi servita cu ochiuri sau cu cartofi prajiti.
la fel putem pregati: leurda sau urzicile.