Blogul meu

Blogul meu

vineri, 1 noiembrie 2013

Muşchiuleţ de porc cu legume în sos dulce acrişor

Muşchiuleţ de porc cu legume în sos dulce acrişor
Ingrediente pentru 4 porţii:
1.      muşchi de porc - 600 gr
2.      morcov - 80 gr
3.      ţelină - 80 gr
4.      ardei gras - 100 gr
5.      ciuperci - 100 gr
6.      roşii decojite în bulion - 150 gr
7.      lămâie - 150 gr
8.      ulei - 100 ml
9.      vin alb -100 ml
10.  condimente, ketchup dulce

Se fasonează carnea, se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se condimentează. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bastonaşe. Într-o tigaie se sotează carnea, apoi se adaugă legumele şi se stinge cu vin. Se fierbe circa 2 minute după care se adaugă roşii decojite, ketchup, lămâie şi se dă gust.


File de păstrăv

File de păstrăv
Ingrediente pentru 4 porţii:
1.      Păstrăv - 600 gr
2.      Făină - 160 gr
3.      Unt - 60 gr
4.      Ulei de măsline - 200 ml
5.      Pesmet - 240 gr
6.      Parmezan - 40 gr
7.      Vin alb - 120 ml
8.      Zahăr - 25 gr
9.      2 ouă
Condimente: rozmarin, salvie, sare, piper alb măcinat, coajă de portocală, coajă de lămâie
Se combină pesmetul cu rozmarin, salvie, coajă de lămâie, coajă de portocală, parmezan şi o linguriţă de ulei de măsline. Peştele  se condimentează, se trece prin făină, ou bătut şi combinaţia de pesmet, apoi se prăjeşte. Într-o tigaie pregătim sosul de migdale cu zahăr, migdale, vin alb şi unt. Fileul de peşte se serveşte acompaniat de acest sos de migdale.