Chiftelute cu sos tomat
Ingrediente
1.
400 g
carne vita,
2.
300 g
carne porc,
3.
200 g
franzela,
4.
2 cepe,
5.
3 oua,
6.
verdeata
2 legaturi,
7.
75g
faina,
8.
150g
ulei,
9.
1g piper,
10.
sare,
Pentru sos:
1.
ulei,
2.
1 lingura
faina,
3.
1 lingura
bulion,
4.
1 cana de
apa,
5.
foaie de
dafin,
6.
de piper,
7.
lingurita
de zahar,
8.
cimbru
Mod de preparare
Chiftelutele cu sos tomat sunt delicioase.
Pentru chiftele se da mai intai carnea prin masina de tocat. Franzela se
inmoaie in apa si se stoarce bine, Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Se amesteca totul si se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se
formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei.
Se prepara sosul astfel: se pune 100 ml
ulei intr-o tigaie, se adauga faina, apoi adauga bulionul, apa si se fierbe
putin, pana se ingroasa. Se adauga apoi zaharul, cimbrul sare si piperul. Se
pun chiftelutele in sos, si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit se mai
potriveste odata gustul de sare.