Blogul meu

Blogul meu

duminică, 27 aprilie 2014

Chiftelute cu sos tomat

Chiftelute cu sos tomat
    Ingrediente
1.      400 g carne vita,
2.      300 g carne porc,
3.      200 g franzela,
4.      2 cepe,
5.      3 oua,
6.      verdeata 2 legaturi,
7.      75g faina,
8.      150g ulei,
9.      1g piper,
10.  sare,
Pentru sos:
1.      ulei,
2.      1 lingura faina,
3.      1 lingura bulion,
4.      1 cana de apa,
5.      foaie de dafin,
6.      de piper,
7.      lingurita de zahar,
8.      cimbru
    Mod de preparare
    Chiftelutele cu sos tomat sunt delicioase. Pentru chiftele se da mai intai carnea prin masina de tocat. Franzela se inmoaie in apa si se stoarce bine, Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se amesteca totul si se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei.
    Se prepara sosul astfel: se pune 100 ml ulei intr-o tigaie, se adauga faina, apoi adauga bulionul, apa si se fierbe putin, pana se ingroasa. Se adauga apoi zaharul, cimbrul sare si piperul. Se pun chiftelutele in sos, si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit se mai potriveste odata gustul de sare.

Pulpite cu sos de hrean si rosii

Pulpite cu sos de hrean si rosii
    Ingrediente
    Pentru sos:
1.      500 ml suc de rosii,
2.      zahar, piper,
3.      1 lingura hrean ras,
4.      1 gogosar,
5.      boia de ardei dulce
1.      Pulpe de pui,
2.      2 oua,
3.      vegeta,
4.      putina faina
    Mod de preparare
    Pulpite cu sos de hrean si rosii este o reteta simpla si delicioasa. Pentru sos se pune intr-o tigaie putin ulei, 2 linguri de faina si boia Se stinge cu sucul de rosii si se amesteca repede sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat se adauga hreanul, gogosarul rocat fin, vegeta, sare, piper si zahar dupa gust. Se mai lasa sa fiarba 20 de minute apoi se stinge focul.
    Pulpele de pui se fierb in apa cu vegeta apoi se lasa la racit, se dau prin faina si ou batut cu vegeta.
    Mod de servire