Blogul meu

Blogul meu

duminică, 25 mai 2014

Compot de visine

Compot de visine
Ingrediente
1.      2 kg visine
2.      25 linguri cu zahar
3.      apa
Mod de preparare
Procedam ca si la compotul de cirese.
Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar visinele sunt foarte acre anul asta... Umplem borcanele cu apa ,le punem capacele si le scuturam usor pentru a se topi putin zaharul.
Le bagam apoi la cuptor pentru 40 minute, cu tava de la aragaz dedesubt ,umpluta cu apa. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Compot Pruna

Compot  Pruna
Ingrediente:
1.      2 kg prune brune,
2.      zahar(4 linguri la borcanul de 800 g),
3.      apa,
4.      vanilie,
5.      cuisoare macinate.
Mod de preparare:
Prunele se spala se aseaza in borcane de 800 g. Ca sa stim cu
aproximatie cata apa folosim pt un borcan de compot, procedam asa:
turnam apa intrun borcan cu prune, golim apa intro cratita si masuram
cantitatea respectiva. Pt fiecare borcan de compot folosim 4 linguri de
zahar. Punem toata cantitatea de apa si zahar la foc, adaugam un varf
de cutit cu cuisoare macinate, cateva vanilii (3-4 plicuri), amestecam
pana la topirea completa a zaharului (nu fierbem siropul, doar il
incalzim putin), apoi strecuram siropul in fiecare borcan peste prune.
Capsam borcanele, apoi le asezam intro tava in care punem apa si le dam
la cuptorul incins cam 30 minute, stingem focul si lasam borcanele sa
se raceasca, apoi le asezam in camara.