Blogul meu

Blogul meu

vineri, 27 decembrie 2013

Ciorbă de ouă

Ciorbă de ouă
1.      Am folosit:
2.      250 gr legume congelate (morcov, mazare, fasole pastai, porumb, ardei),
3.      1/2 telina,
4.      2 fire de praz,
5.      1 dovlecel,
6.      patrunjel verde,
7.       leustean verde,
8.       2 cuburi de concentrat de pui,
9.      sare,
10.  3 linguri de otet,
11.   3 linguri sos de rosii (sau bulion),
12.  3 oua.
Am asezat o oala cu apa pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele congelate si telina taiata cubulete.
Am lasat 30 de minute sa fiarba, apoi am adaugat dovlecelul taiat cuburi si prazul taiat rondele.
Cand toate legumele au fiert am adaugat si bulionul, otetul, concentratul de pui si sarea.
Intre timp am pregatit o omleta simpla din 3 oua si putina sare, intr-o tigaie fara ulei. Am taiat-o (rupt-o) bucatele cu o spatula si am adaugat-o in ciorba.
Peste 5 minute am adaugat verdeata si am oprit focul.
Am mai adaugat fiecare in farfurie otet dupa gust.
Pofta buna!

Carnati de casa afumati la gratar


Carnati de casa afumati la gratar
Ingrediente
1.      12 bucati carnati afumati de casa, salata verde, sos de mustar.
2.      Preparare
3.      Carnatii de casa se obtin conform retetei , doar ca acestia au fost pusi la fum cca 2 zile. Jarul la gratar trebuie sa fie de intensitate mai mica , pentru ca se frig prea repede si nu este indicat.
4.      Se frig pe gratarul incins si uns pe ambele parti. Cand sunt gata se servesc cu sos de mustar.
5.      Servire
6.      Se servesc pe salata verde.