Blogul meu

Blogul meu

duminică, 26 ianuarie 2014

Legume preparate la aburi

Legume preparate la aburi
Ingrediente
1.      3 morcovi
2.      1 legatura sparanghel
3.      sare
4.      piper
5.      1/2 lamaie
6.      3 lg ulei de masline
Mod de preparare
Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase.
Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care se perpelea un pui si am pus capacul. Legumele s-au facut in aburul degajat de mancarea din vas. Si-au pastrat culoarea initiala, vitaminele, iar gustul e nemaipomenit. 
Le-am preparat un dressing din lamaia stoarsa, ulei, sare si piper.

OMLETA CU CARNATI SI CASCAVAL

OMLETA CU CARNATI SI CASCAVAL
Omleta la micul dejun nu inseamna ceva banal aruncat in tigaie. Este doar ceva simplu, bun, gustos, iar carnatii dau savoare in acest sezon unei omlete de nerefuzat. Parerea mea este ca ingredientele de mai jos ajung chiar si pentru 2 persoane, insa fiecare decide cat are nevoie si cat poate manca.
INGREDIENTE:
1.      2 linguri ulei
2.      1 carnat subtire tip cabanos
3.      2 oua mari
4.      20-30 g cascaval
5.      1 lingura smantana
6.      cateva fire de patrunjel verde
7.      sare
8.      piper
PREPARARE:
Calim usor intr-o tigaie in care am incins uleiul feliile de carnat.
omleta-cu-carnati-si-cascaval-01
Batem ouale cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate marunt, apoi adaugam smantana.
omleta-cu-carnati-si-cascaval-02
Punem feliile de carnat prajite peste ouale batute si turnam in tigaie compozitia.
Prajim omleta pe ambele parti, folosindu-ne de o farfurie pentru a o intoarce.
O servim calda, avand alaturi o salata sau cateva rosii.
Pofta buna!