SUPA DE PUI CU
GALUSTI
INGREDIENTE:
1. carne de pui
2. 1 morcov
3. 1 radacina de
patrunjel
4. 1/2 de telina
5. 1 ceapa
6. 2 oua
7. 8-9 linguri de gris
8. 1 lingura de ulei
9. sare
10. patrunjel
11. leustean
PREPARARE:
Se
spala bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de
cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina
de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand
zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale
bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la
sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o
smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de
galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep
sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert.
La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.