Blogul meu

Blogul meu

duminică, 13 iulie 2014

SUPA DE PUI CU GALUSTI

SUPA DE PUI CU GALUSTI
INGREDIENTE:
1.      carne de pui
2.      1 morcov
3.      1 radacina de patrunjel
4.      1/2 de telina
5.      1 ceapa
6.      2 oua
7.      8-9 linguri de gris
8.      1 lingura de ulei
9.      sare
10.  patrunjel
11.  leustean
PREPARARE:
Se spala bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert. La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.


Ciorba de pui cu orez si legume

Ciorba de pui cu orez si legume
Nici o zi fara ciorba in casa mea . Asa ca inventez tot felul de ciorbe cu multe legume si toata lumea e multumita .Nu prea imi ies de doua ori la fel pentru ca le fac ochiometric si in functie de ce am prin camara si frigider .
Ingrediente
1.      bucata spate de pui
2.      4 morcovi
3.      2 fire praz
4.      1/2 telina
5.      5 catei de usturoi
6.      2 cepe
7.      patrunjel verde
8.      ceasca de cafea cu orez
9.      tarhon
10.  2 oua
11.  200 gr. smantana
12.  lamaie
13.  sare
14.  piper
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand .
Se curata legumele  ,se taie marunt si se adauga in oala  .
Spalam orezul si il lasam in apa pentru o se hidrata .
Scoatem spatele de pui si il taiem bucatele .
Punem orezul in oala cu ciorba si amestecam , lasam sa fiarba  ciorba 10 minute cu orezul .
Batem 2 oua cu smantana , punem un polonic de ciorba calda  si batem  compozitia sa se omogenizeze .
Dam focul la minim si turnam compozitia de mai sus peste ciorba amestecand pentru a nu se branzi .
Condimentam cu sare si piper  dupa gust .
La final adaugam tarhon de la borcan si patrunjel verde .
Servim ciorba cu lamaie si ardei iute murat .
Pofta buna !!!